Hírek

Üzleti titkok lopásáért vennék elő a Huawei-t ismételten

A The Wall Street Journal információi alapján az Egyesült Államok szövetségi ügyészei eljárást indítanak a Huawei ellen üzleti titkok lopásáért.

T-Mobile USA Tappy

A jelentés szerint a vádiratban a T-Mobile USA “Tappy” nevű okostelefon tesztelési eszköz működésének ellopásával is vádolják a Huawei-t.  Nem ez az első eset, amikor a Tappy szóve kerül a két vállalat között. A T-Mobile még 2014-ben perelte be a Huawei-t, mert állítólag a vállalat betekintést nyert egy Seattle közeli laborba, ahol fényképeket készítettek, illetve megpróbálták ellopni a teszt eszköz egyes komponenseit.  A peren 2017 májusában a T-Mobile nyert és 4,8 millió dollárt kellett fizetnie a Huawei-nek, ami töredéke volt csak az 500 millió dolláros követelésnek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért került elő ismételten ez az ügy, amelyet 2 éve már lezártak egyszer. Valószínűleg ez egy újabb lépés, amivel a Huawei ellen tenne keresztbe az Egyesült Államok.

A Huawei hazai képviselete a következőket juttatta el velünk ezzel kapcsolatban:

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei Technologies nem kívánja kommentálni a média értesüléseit. A hírben szereplő üggyel kapcsolatban ugyanakkor fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a Huawei és a T-Mobile 2017-ben rendezték vitájukat, miután az Amerikai Egyesült Államok bírósága nem állapított meg károkozást, jogalap nélküli gazdasági előnyszerzést, se szándékos, rosszindulatú magatartást a Huawei részéről a T-Mobile üzleti titkait illetően.

Mindeközben a Huawei alapítója úgy látja, hogy Trump egy merész döntéseket hozó, jó elnök – mindannak ellenére is, ami a Huawei ellen történik.

Forrás
WSJ.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával