Tippek-trükkök

Változtatható ujjlenyomat-animáció az EMUI 10.1-ben

Számos kisebb és nagyobb újítást hozott az EMUI 10.1, ebben a cikkben az ujjlenyomat olvasó animációit mutatom meg.

Változtatható ujjlenyomat-animáció az EMUI 10.1-ben

A Huawei Mate 20 Pro volt az első modell a Huawei-nél, amely széles piacon volt elérhető és a kijelző alá épített ujjlenyomat olvasóval rendelkezett. Mivel a biometrikus azonosításhoz egy optikai érzékelő társul, ezért amikor az ujjbegy a leolvasó felé kerül, a kijelző kéken világítja meg azt, hogy megfelelő legyen a leolvasás.

Az EMUI 10.1 újdonsága, hogy az ujjlenyomat feloldáshoz a leolvasás során különböző animációs lehetőségek állíthatók be. Jelenleg háromféle opció közül lehet választani, ezek a Hullámok, Tűzijáték és Bolygó névre hallgatnak. Funkcionálisan igazából ez semmit nem ad hozzá a készülékhez, inkább amolyan UX finomságnak nevezhető.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ez a funkció már használható a Huawei P40 és P40 Pro telefonban, illetve a jövőben a többi, kijelző alá épített ujjlenyomat olvasóval rendelkező készülék (Mate 20 Pro, P30, P30 Pro, Mate 30 Pro) is megkapja majd az EMUI 10.1 frissítéssel.

Elképzelhető az, hogy a jövőben a Huawei bővíti az animációs lehetőségeket, sőt, ha már van Téma bolt, ahol témákat, háttérképeket, betűtípusokat, vagy éppen AOD felületeket lehet vásárolni, akkor az sem tűnik lehetetlennek, hogy idővel külső grafikusok és fejlesztők saját animációs opciókat adjanak hozzá a rendszerhez és azokat bárki letöltse a kompatibilis telefonjára.

Mikor kap EMUI 10.1 frissítést a Huawei telefonom?

Szeretnél további tippeket és trükköket a Huawei telefonodhoz? Katt ide!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával