Hírek

10 millió felett a Huawei Mate 20 sorozat

A Huawei bejelentette, hogy a Mate 20 széria átlépte globálisan a 10 milliós darabszámot.

A vállalat október 16-án jelentette be a Mate 20 széria csúcsmodelljeit (a Mate 20 Lite a nyár vége óta érhető el), ezt követően pedig a szériának elegendő volt 4,5 hónap ahhoz, hogy elérje a 10 millió legyártott és leszállított darabot.

10 millió felett a Huawei Mate 20 sorozat

Ezzel a Mate széria jobban teljesít, mint bármelyik korábbi Mate és P-sorozat az első 4,5 hónapban. Ez nem meglepő, a Huawei népszerűsége folyamatosan emelkedik, a Mate 20 széria pedig tényleg alkalmas volt arra, hogy a konkurensek felé nőjön képességeiben.

Mindösszesen négy és fél hónap alatt a Huawei Mate 20 sorozat elérte a 10 milliós mérföldkövet. Köszönjük a vásárlóink támogatását, dicséreteit, elismeréseit világszerte. 2019-ben még több áttörésre készülünk és alig várom, hogy megoszthassam a technikai fejlődés örömét. – mondta Yu Chengdong, a Huawei Fogyasztói Üzletágának vezetője.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Huawei decemberben arról beszélt, hogy akkorra 5 millió darabot szállított le a Mate 20 szériából, míg januárra 7,5 milliót, egyelőre tehát úgy tűnik, hogy nagyjából 2,5 millió darabot tud szállítani stabilan havi szinten a csúcsmodellekből. Valószínűleg ez a jövőben lassulni fog az új modellek érkezésével, de ennek ellenére az esetleges jövőbeli árcsökkenésekkel még jelentős mennyiségű Mate 20 sorozatú modell kerülhet piacra.

A Huawei tavaly több mint 200 millió okostelefont adott el, amellyel 52 milliárd dollár bevételt generált a Fogyasztói üzletág. Az idei évre nagyjából 230-250 millió darab okostelefon legyártását tervezi a Huawei, ennek elérésében nagy szerepe lehet a március végén debütáló P30 szériának.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával