Hírek

2021: jön az első HarmonyOS-es telefon és indulnak a frissítések

A Huawei a hivatalosan is bemutatta a HarmonyOS 2.0 okostelefonokra szánt béta kiadását, amely már letölthető a fejlesztői oldalról.

Ezzel párhuzamosan a Huawei megnyitotta a toborzását a béta teszteléseknek, a P40, P40 Pro, Mate30, Mate30 Pro és MatePad Pro vesz részt első körben a teszteken. Viszont a Huawei beszélt arról is, hogy több okostelefon is teljeskörű HarmonyOS 2.0 támogatást kap 2021-ben.

Többféle képernyőre is jó lesz egyetlen HarmonyOS 2.0 app

A bemutatót követően a Huawei Fogyasztói üzletág szoftverfejlesztési alelnöke, Yang Haisong adott interjút a kínai médiának, amelyben elmondta többek között, hogy már több mint 100 ezer fejlesztőpartner áll a HarmonyOS mögött és a hardveres partnerek számát is megduplázták (5-ről 10-re).

A vezető elmondta, hogy a jelenlegi fejlesztési terv alapján a meglévő HMS-es eszközök jövőre frissülhetnek HarmonyOS 2.0-ra, nem kell a tulajdonosoknak új okostelefont vásárolniuk ahhoz, hogy kipróbálják a legújabb operációs rendszert. Arról Yang nem beszélt, hogy pontosan mely modellek lesznek, amelyek valóban frissülhetnek is majd jövőre.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ezeken a Huawei modelleken tesztelhető a HarmonyOS 2.0

Arról viszont beszélt, hogy a Huawei jelenleg is fejleszt olyan új okostelefonokat, amelyeket már HarmonyOS-szel ad ki és 2021-ben jelennek meg. A Huawei új célja, hogy 2021-ben 100 milliónál is több HarmonyOS-es eszköz kerüljön piacra 40-nél is több brand segítségével.

Így fut a HarmonyOS 2.0 Beta a Huawei P40 okostelefonon

Wang Chenglu, a Huawei Fogyasztói üzletágának szoftverfejlesztési elnöke hozzátette, hogy több kínai készülékgyártó, mint például a Midea, a Joyoung, a Boss Appliances és a Puffin Technology már most is dolgoznak a HarmonyOS-t futtató termékeiken.

100 millió HarmonyOS terméket gyárthat a Huawei 2021-ben

A Midea bemutatta első HarmonyOS-es termékcsaládját

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával