Hírek

A Facebook és Instagram videók minősége is csökken

A Facebook és Instagram videók minősége is romlik a koronavírus járvány alatt az internethálózat egybentartása miatt.

Élet a HMS-sel: közösségi média appok a Mate 30 Prón

Azt követően, hogy előbb a YouTube, majd a Netflix is bejelentette a tartalmainak minőségi korlátozását, megszólalt a Facebook is, a közösségi média óriás közlése szerint az európai felhasználók számára a Facebookon és az Instagramon is csökkentik a videók bitrátáját, hogy csökkentsék az adatátvitelt.

Mint ismert, Európaszerte iskolák zártak be és sokan home office-ba kényszerültek, emiatt pedig jelentősen megnövekedett az internethasználat, a sávszélesség azonban véges. Azért, hogy ne akadályozza a tanulás és munka miatt megnövekedett forgalom az internet használatának lehetőségét, a nagy médiaszolgáltatók sorra csökkentik a minőséget, ezzel csökkentve a terhelést is.

A potenciális hálózati túlterhelés enyhítése érdekében ideiglenesen csökkenteni fogjuk Európában a Facebook és az Instagram videóinak bitrátáját. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy partnereinkkel együttműködve kezeljük a sávszélesség korlátozásait ebben a nagy igénybevételi időszakban, miközben továbbra is biztosítjuk az emberek számára a kapcsolati lehetőségeket a koronavírus világjárvány ideje alatt – mondta a Facebook szóvivője.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Tavalyi adatok alapján, 2019. nyarán Európában 288 millió napi felhasználója volt a Facebooknak, amely azóta valószínűleg nem csökkent. Így tehát a bitráta visszafogásával jelentősen csökkentheti a küldött adatmennyiséget a szolgáltató.

A YouTube jelentősen csökkentette a videók felbontását

30 napra csökkenti a videóminőséget a Netflix

Extra ingyenes adatforgalom és plusz TV csatornák a Vodafone-tól

Ingyen ad 100 GB mobilinternetet a Telenor

Ingyen mobilnet és filmek a Telekomtól

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával