Hírek

A Huawei megszólalt Donald Trump rendelete után

Korábban írtunk arról, hogy Donald Trump aláírta a végzést, amely lehetőséget nyújt akár a Huawei amerikai kereskedésének betiltására is, most a Huawei is reagált az esetre.

Huawei logó egy épületen

A Huawei a következő közleményt adta ki az eset kapcsán:

„A Huawei Technologies világszerte az 5G-kutatások és fejlesztések megkérdőjelezhetetlen vezetője. Készen állunk, hogy bekapcsolódjunk az Egyesült Államok fejlesztéseibe, és hatékony intézkedésekkel garantáljuk termékeink biztonságosságát. A Huawei eltiltása az Egyesült Államokbeli üzleti tevékenységek folytatásától nem teszi biztonságosabbá és erősebbé az országot, éppen ellenkezőleg, gyengébb de költségesebb alternatívákhoz kell majd fordulniuk, így lemaradnak az 5G fejlesztésekben, mely végső soron az amerikai vállalatokat és fogyasztókat károsítja majd. Az ésszerűtlen korlátozások bevezetése továbbá sérti a Huawei jogait és egyéb súlyos jogi problémákat is felvet.”

A jogi aggályok kapcsán már március elején pert indított a Huawei az egyik amerikai jogszabály ellen, amely diszkriminatív módon csak a Huawei Technologiest zárta ki, valódi bizonyítékok nélkül.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Nagyon nehéz egy olyan vádat megcáfolni, amely hamis. Pont ezt mondta azt a Huawei aktuális elnöke, hogy az országok kormányaival hajlandóak olyan együttműködési szerződéseket kötni, amelyben fixálva van az, hogy sem most, sem a jövőben nem fognak a kiépített hálózatokon keresztül kémtevékenységet végezni és ahhoz hátsó ajtót sem nyújtanak.

Az elmúlt időszakban előbb Németország jelezte, hogy nem zárja ki a Huawei az 5G hálózatok fejlesztéséből az országban, ezt követően pedig az Egyesült Királyság is így tett.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával