Hírek

Szerződéses biztosítékot ad a Huawei kémkedés ellen

A Huawei Technologies aktuális elnöke árulta el, hogy szükség esetén a vállalat olyan együttműködéseket írhat alá a különböző országok kormányaival, amelyben szerződések keretein belül vállalják, hogy ahogyan eddig, úgy a jövőben sem fognak semmilyen kémkedési tevékenységet folytatni.

Az USA több esetben is próbálta rávenni a szövetséges országait, hogy ők is tiltsák a Huawei hálózatait. Mostanra Európában veszíteni látszik az amerikai kormány, hiszen eddig nem történt semmilyen bizonyítás arra, hogy valóban lenne biztonsági veszély a Huawei hálózati termékeit használva.

A Huwaei beperli az USA-t

Donald Trump szükségállapotot elrendelve írta alá azt a rendeletet, amely lehetőséget ad akár arra is, hogy az amerikai vállalatok csak akkor adhassanak el terméket a Huawei-nek, ha arra a kormány engedélyt ad.

A Huawei közleménye Donald Trump rendeletére ide kattintva olvasható!

Most Liang Hua, a Huawei Technologies elnöke beszélt arról, hogy olyan “non-spy” együttműködéseket írnak alá különböző kormányokkal, amelyek további biztosítékot nyújtanak majd arra, hogy a Huawei telekommunikációs termékei nem tartalmaznak sem most, sem a jövőben biztonsági réseket, amelyek kémkedésre volnának felhasználhatók.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az elmúlt időszakban előbb Németország jelezte, hogy nem zárja ki a Huawei az 5G hálózatok fejlesztéséből az országban, ezt követően pedig az Egyesült Királyság is így tett.

Forrás
Pocketnow

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával