HírekKiegészítők

A Huawei okosszemüvege is jön Magyarországra

A Huawei P30 széria bemutatóján leplezte le a Huawei a Gentle Monsterrel közösen készített okosszemüveget, amely rövidesen Magyarországon is megjelenik.

Kipróbáltam a Huawei okosszemüvegét

A Google évekkel ezelőtt az okosszemüveget úgy képzelte el, hogy egy speciális kis képernyőn keresztül vetítik a szem elé a képet. A fejlesztések végül leálltak, a projektet törölték és nem lett belőle semmi. 2019. március 26-án Párizsban a Huawei vezetője, Richard Yu leplezte le a Huawei X Gentle Monster okosszemüveget, ami viszont teljesen más, mint a Google megoldása volt.

Megjelent a Huawei okosszemüvege

A Huawei és a Gentle Monster közös fejlesztésű terméke egy hagyományos szemüveg, vagy éppen napszemüveg, amely szárába egy Bluetooth headset van beépítve. Elsősorban telefonbeszélgetésekhez használható a kiegészítő, de akár zenét is lehet hallgatni vele. Mivel nem a fülbe dugva helyezkedik el a hangszóró, emiatt a környezeti zajokat nem zárja ki a megoldás.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az okosszemüveg korábban Kínában volt elérhető, azonban a Huawei 2020. január 21-i budapesti bemutatóján megtudhattuk, hogy ez a különleges kiegészítő Magyarországon is megjelenik. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy milyen keretekkel, milyen lencsékkel és milyen szárakkal, mikor és mennyiért lehet majd megvásárolni a kiegészítőt, a Huawei csak annyit árult el róla, hogy Magyarországon is tervezi bevezetni a terméket rövidesen.

Kipróbáltam a Huawei okosszemüvegét

Ha valami, akkor a Huawei X Gentle Monster kifejezetten egy rongyrázós kiegészítő lesz, hiszen az Kínában 1999 jüanos áron startolt, azaz közel 88 ezer forintért. Egy érdekes és különleges kiegészítőről van szó, de funkcionálisan ennyi pénzt biztosan nem fog érni.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával