Hírek

A MateBook D az USA-ban már megvehető

A Huawei MateBook X sorozat mellett már a MateBook D notebookok is megvásárolhatók az USA-ban.

A Computex 2018-on mutatta be a Huawei az új MateBook D modelleket, amelyek között méretett tekintve a 14” volt az újdonság, míg hardvert nézve az AMD Ryzen processzorok használata.  Úgy tűnik, hogy bár a telefonokkal “megbukott” az amerikai piaci terjeszkedése a vállalatnak, azonban a notebookokat bátrabban kínálja továbbra is, ugyanis az új MateBook D is megvásárolható már.

Huawei MateBook D 14"

A Huawei MateBook D egy stílusos üzleti modell alacsony tömeggel, ehhez képest erős hardverrel, illetve ami még jobb, négy darab hangszóróval. Az unibody fém ház nem csak prémium kinézetet ad, hanem stabilitást is az eszköznek, amelyen USB-C, USB Type-A és HDMI portok is megtalálhatók.

Huawei MateBook D 14"

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az amerikai piacra szánt első modell burkolata alatt az AMD Ryzen 5 2500U processzor van Radeon Vega RV grafikus kártyával, 8 GB RAM-mal és 256 GB SSD-vel. Ez a modell 14”-os FullHD felbontású IPS kijelzővel rendelkezik. A Dolby Atmos audio rendszerhez négy darab hangszóró tartozik, amely elég ritka a notebookok körében, mellé pedig két darab mikrofon is társult még. Egyedül a webkamera az, ahol még nem csillogtatott meg izgazi innovációt a MateBook D-ben a gyártó, lévén csak egy normál 1 megapixeles modell.

A használat során elérhető a Bluetooth 4.1, a 802.11 a/b/g/n/ac szabványú dual-band WiFi egyaránt. Érdekesség, hogy az 57,4 wattos beépített akkumulátort kapott gyorstöltést, 30 perc alatt 0-ról 40%-ra tölthető vele a készülék. A billentyűzet természetesen rendelkezik megvilágítással, ráadásul cseppálló kivitelű. Ez azt jelenti, hogy bár nem vízálló, a kisebb fröccsenéses baleseteknek jó eséllyel ellenáll majd. A mai igényekhez igazodva a gesztusokat támogató touchpad is nagyobb méretű lett.

Huawei MateBook D 14"

A MateBook D 14”-os verziójának első konfigurációja az USA-ban 629 dollárba kerül, míg ha a Walmartnál veszi valaki csak 599 dollár az ár, ami egyébként ezért a felszereltségért és minőségért egyáltalán nem vészes.

Huawei notebookok Magyarországon

Igen! A Huawei korábbi bejelentése szerint várhatóan Magyarországon is megjelennek majd a MateBook készülékek 2018 második felében (ami mindjárt itt van), egyelőre azonban nincs hivatalos információ arról, hogy mely modellek debütálnak, pontosan mikor, milyen konfigurációban és mikor. Kövessétek a HuaweiBlogot, hiszen itt elsőként fogunk beszámolni a Huawei MateBookok magyarországi megjelenéséről.

A Huawei MateBook széria eddigi kiadásai

Forrás
Slashgear

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával