Hírek

A memória és kijelző utánpótlást is elvágnák a Huawei-től

A Huawei készülékágazatát újabb probléma nehezítheti a jövőben, további partnereit veszítheti el.

Huawei logó

Dél-koreai források alapján a Samsung, az LG és az SK Hynix is leállíthatja szállítmányait szeptember 15-től a Huawei felé, hogy megtudjanak felelni az USA Kereskedelmi Minisztériumának szabályozásainak.

Az utóbbi, augusztusi szankciók már nem csak az USA-ban székelő cégeket, hanem a világ bármely vállalatát megköti, akadályozza azokat, hogy olyan terméket értékesítsenek a Huawei felé, amelyek fejlesztéséhez amerikai technológiát, vagy szoftvert használtak.

Ezek a szankciók nem csak a Huawei-nek fog komolyan fájni, hanem a másik oldalnak is. Példaként, az SK Hynix memóriachipeket gyártó vállalatnak az idei év első felében 13,3 milliárd dolláros bevételének 40%-a származott Kínából, jó része a Huawei-től.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei P30 Pro: darabokra szedve
SK Hynix memóriachip a Huawei P30 Pro alaplapján

A Samsung kijelzőt és memóriachipeket is szállít a Huawei-nek, illetve az LG a kijelzőivel látja el a kínai vállalatot. Várhatóan ezen szállítások is leállnak szeptember 15-től, ha csak az USA kormánya nem ad ki külön engedélyt számukra szállítani.

Az SoC ellátást korábban megvágta a Huawei-től az USA, hiszen a tajvani TSMC sem szállíthat jövő héttől. Ezt a Huawei úgy próbálja meg orvosolni, hogy a kínai SMIC-vel gyártat chipeket, a MatePad T 10-be és MatePad T 10s-be már az általuk készített Kirin 710A került. Azonban, mivel a kereskedelmi titlások ellenére az SMIC kiszolgálja a Huawei-t, valószínűleg az USA kormánya a Huawei mellé ezt a kínai céget is tiltólistára teszi a jövőben, ami tovább nehezíti a helyzetet. A kijelzőket tekintve már korábban elkezdett a Huawei a kínai BOE termékeire váltani, több felsőkategóriás modellben megtalálhatók a cég OLED kijelzői.

A Huawei korábban beszélt arról, hogy keresi a megoldást az ellátási problémákra. Előfordulhat, hogy erről már a HDC 2020-on hallhatunk további információt, bár lehet az is, hogy a Huawei nem oszt meg komolyabb információt a jövőbeli tervekről, köszönhetően a túl sok kérdőjelnek.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával