Hírek

A TikTok is korlátozza a HD videókat

Újabb videós platform döntött úgy, hogy csökkenti a tartalmak minőségét az internethálózat túlterheltségének elkerülése érdekében.

A TikTok is korlátozza a HD videókat

Ezúttal a TikTok jelentette be, hogy 30 napra korlátozza a HD videók lejátszását Európában, ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a videók ugyanúgy mennek majd, viszont nem HD felbontással, amely egyes tartalmak esetén gyengébb minőséggel járhatnak.

Mostanra gyakorlatilag az összes nagyobb szolgáltató csökkentett a videós tartalmainak minőségén, hol felbontás, hol bitráta mérsékléssel azért, hogy ezzel is alacsonyabb legyen az adatátvitel, amely a koronavírus járvány miatt jelentősen növekedett. A TikTok előtt már a Netflix, a YouTube, a Facebook, az Instagram, illetve az Apple TV és a Disney TV is rontott a minőségen.

Hogy mi ez a TikTok és ki használja ezeket? Egy videós platform, ahol a tartalmak alá különböző zenéket, hangokat lehet tenni, főleg humoros tartalmak érhetők el rajta. Bár lehet, hogy olvasóink közül kevesen használják, jó tudni, hogy januárban a TikTok lenyomta a WhatsAppot a legtöbbet letöltött appok listáján, decemberhez képest 27%-kal többen töltötték azt le. Tehát kifejezetten sokan használják ezt.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

HuaweiBlog a Tiktokon

Fedezd fel az AppGallery-vel!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával