Kiegészítők

Huawei CP60 vezeték nélküli gyorstöltő bemutató

Kipróbáltam a Huawei Mate 20 Pro vezeték nélküli gyorstöltőjét.

A Huawei CP60-as kiegészítő Magyarországon is megjelent, ezért be is szereztem egyet azért, hogy megnézzem mennyire sikerült jól a gyártó megoldása.

Huawei CP60 vezeték nélküli gyorstöltő bemutató

Elsőkörben nézzük a külsőségeket, itt van ám pozitívum és negatívum is. A csomagolás minőségi, tényleg azt sugallja, hogy egy prémium készülék kiegészítőjéről van szó. A vezeték nélküli töltő adapter fehér színű, kicsit a a szilikonra hasonlít borítása érzésre, azonban egy nagy hátránnyal rendelkezik, hogy nem olyan csúszos, inkább picit ragadósabb. Ez jó annyiból, mert a telefon nem csúszik le róla, fixen megáll, azonban hátrány, mert ezáltal a levegőben lévő porszemek hamar megtalálják és megragadnak rajta. A fehér borításon sajnos ezek nagyon látszanak, amelyek a dizájnon némileg rontanak.

Huawei CP60 vezeték nélküli gyorstöltő bemutató

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A dobozban a töltő mellett egy kábel és töltő adapter van, azonban nem akármilyen! Bár a Qi töltő “csak” 15 wattal tölti a telefont, azonban mellé a Huawei az új 40 wattos SuperCharge adaptert mellékelte, a hozzá való kábellel, így rögtön egy extra szupergyors töltőt is kapunk. Egyébként a 22,5 wattos SuperCharge töltővel is használható a kiegészítő. Pozitívum továbbá, hogy végre ezen is USB-C van, ahogy azt elvárjuk 2018 végére, 2019 elejére és nem microUSB – reméljük ezt minden jövőbeli kiegészítő esetén követi a Huawei.

Huawei CP60 vezeték nélküli gyorstöltő bemutató

A vezeték nélküli gyorstöltő a Mate 20 Pro esetén 15 wattos gyorstöltést ígér, amely gyorsabb a konkurenseknél. 30 perc alatt 1 százalékról kb. 22-25%-ra tudta feltölteni a Mate 20 Pro telefonomat, azaz hozza azt a teljesítményt, amit a gyártó is ígért már a bemutató során. Ez persze lassabb, mintha vezetékkel töltöttem volna, azonban fontos kihangsúlyozni, hogy ez elsősorban egy prémium kényelmi funkció, illetve a Mate 20 Pro nagy, 4200 mAh-s akkumulátorával 22-25%-os töltöttséggel is sokáig használható a telefon.

Huawei CP60 vezeték nélküli gyorstöltő bemutató

Sajnos egyelőre csak a Mate 20 Pro telefon van a Huawei kínálatában, amivel használható a CP60-as vezeték nélküli gyorstöltő, a Mate 20, a P20 Pro, vagy a többi korábbi Huawei modell nem támogatja a vezeték nélküli töltést. Ellenben konkurens, Qi töltéssel kompatibilis modelleket lehet tölteni a kiegészítővel.

Huawei CP60 vezeték nélküli gyorstöltő bemutató Huawei CP60 vezeték nélküli gyorstöltő bemutató

Nem csak tok nélkül használható. Normál szilikon tokokban gond nélkül működik a vezeték nélküli töltés, nem szükséges tehát kiszedni hozzá a tokból. Én a Huawei mágneses autós tartóját használom a kocsiban, amihez a szilikon tokban található egy fém lap, ezzel rögzül a telefon a tartóra. Sajnos azonban ezzel nem működik a vezeték nélküli töltés, aminek az oka az, hogy a telefonban és a töltőben lévő tekercsek között helyezkedik el ez a fém lap és ez leárnyékolja a mágneses teret. Emiatt a két funkció közül választani kell, nem véletlen az, hogy nem kínál mágneses autós tartóhoz tartozó gyári tokot sem a Huawei Magyarországon.

A porgyűjtő bevonatért kicsit kár, ezt a részét sajnálom, ettől eltekintve viszont nagyon jól működik a töltő, illetve a 40 wattos adapter miatt külön megéri az árát, kb. 15 ezer forintért szerezhető be a hivatalos viszonteladóknál.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával