Tippek-trükkök

Huawei Mate 10 Pro tippek és trükkök

A Huawei Mate 10 Pro funkciói felett könnyen megtalálhatjuk a már jól megszokott dolgokat, de összeszedtünk most néhány tippet és trükköt amik segítségével még többet hozhattok ki a készüléketekből.

Huawei Mate 10 Pro tippek és trükkök

Teljes kijelzős alkalmazások

A legnagyobb változás az elődhöz képest a 18:9-es képarány a 6” FullHD+ FullView kijelzőn. Egyre több és több készülék bújik ki a megszokott képarány béklyóiból s ezt az alkalmazás fejlesztők is tudják és idomítják hozzá automatikusan. Azonban nem minden fejlesztő figyel erre, de a remény nincs elveszve!

Ha elindítunk egy olyan alkalmazást, amely nem tölti ki teljesen a képernyőt a készülék automatikusan felajánlja számunkra a nyújtás lehetőségét. Ha korábban engedélyeztük a funkciót, de valami oknál fogva ki szeretnénk kapcsolni bármikor megtehetjük. A Beállításokon belül a Megjelenítés menüpontban a Teljes képernyős megjelenítés alatt találjuk. Itt lehet az összes alkalmás illesztését kezelni.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Egykezes felhasználói felület

A nagy kijelző tökéletes tartalomfogyasztásra vagy éppen üzenetek váltására, de nehézkes lehet a kezelés bármilyen szituációban ahol csak egy kézzel tudjuk fogni a telefont. A natív egykezes mód alapból be van kapcsolva a készülékeken, csupán annyit kell tennünk, hogy swipe-olunk egyet a navigációs sávon és már aktiválódik is. Kikapcsoláshoz pedig az üres területre koppintunk és vissza is áll az UI a megszokott módra.

Ha véletlenül nincsen bekapcsolva a funkció, vagy épp ki szeretnétek kapcsolni megtehetitek az Beállítások Intelligens asszisztens menüpontján belül az Egykezes felületet kiválasztva.

Navigációs dokk

Ha jobban szeretnéd az egy gombos kialakítást és kezelést, mint ahogy a P10, P10 Plus esetében is elérhető egy szoftveres megoldással a Mate 10 Pro-t is lehet így kezelni. Egy virtuális gombot kapunk amit bárhol a kijelzőn elhelyezhetünk. Szintén az intelligens asszisztensnél kell keresgélni, a Rendszer-navigáció alatt aktiváld a Navigációs sáv funkciót, amely helyettesíteni fogja a már megszokott szoftveres navigációs gombokat. Egy érintésre egyet visszalép, nyomva tartásra kezdőképernyőre ugrik és ha nyomva tartjuk és swipe-olunk akkor előhozza az alkalmazásváltót.

Ha szeretnénk, ezzel együtt ki is kapcsolható a képernyő alján lévő navigációs sáv, így több megjeleníthető terület válik elérhetővé a kijelzőn.

Alkalmazás menü

A legnagyobb változást a stock Androidhoz képest anno a Huawei EMUI felépítése abban hozta, hogy eltűnt az alkalmazás menü és mindent elértünk jobb-balra lapozással a főoldalon. Ez tért vissza az EMUI 5.0-ban és megtalálható a Mate 10 Prón futó EMUI 8.0-ban is, a Beállításokon belül a Megjelenítés alatt, a Főképernyő stílusa menüpontnál tudjuk átállítani.

Always-on kijelző

Talán ez a legjobban elrejtette funkciója a készüléknek, melyről nem is esett szó az eddigekben. Az elérhetősége sem egy igazán logikus helyen van a beállításokban. A Biztonság és adatvédelem menüponton belül, a Képernyőzár és jelszavak alatt találjuk meg az Always Display Információt, méghozzá az Információ megjelenítése mindig opcióval. Arra, hogy mit jelenítsen meg, nincs beállítás. Fixen az időt, a töltöttséget és néhány alkalmazás értesítését jeleníti csak meg. Bekapcsolva lehet állandóan, vagy ami hasznosabb, időzíthető az alkalmazása, így például a felesleges, éjszakai használat kikapcsolható.

Alkalmazás gyorsindító

Köszönhetően az Android 8.0 Oreo-nak, ami a Mate 10 Prón fut, hogyha hosszan megérintjük az alkalmazás ikonját, akkor egy gyorsindítót kapunk hozzá. Ez egyre több alkalmazással érhető el és a segítségével gyorsabban elérhetjük a kívánt funkciót.

Albumok elrejtése

A Mate 10 Pro gyári galéria applikációja kínálja fel számunkra ezt a lehetőséget. A mesterséges intelligenciának köszönhetően pedig már csoportosítani is tudja a fotókon látható tárgyakat, állatokat stb. Az alkalmazások különböző albumokat hozhatnak létre, amelyeket viszont lehet, hogy nem szeretnénk látni, mert csak zavarna a galérián belül. Itt jön a képbe az új funkció.

Nyissuk meg a Galéria appot, lapozzunk az Albumok fülre és felül a három pontra rábökve találjuk a „Továbbiak” lehetőséget. Itt kiválasztva az Albumok elrejtése lehetőséget ki lehet jelölni azokat az albumokat, melyeket nem szeretnénk itt látni, csak ha felfedjük őket magunknak.

Related Articles

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker