Funkciók

StorySign: jelnyelvi tolmány gyerekeknek az AI segítségével

A Huawei egy speciális alkalmazást fejlesztett ki, amely hallássérült gyerekeknek segít mesekönyvet olvasni.

Az olvasás megtanulása időigényes és összetett feladat a gyerekek számára és ez még nehezebb akkor, ha hallássérült is a kicsi. A Huawei új StorySign nevű ingyenes alkalmazása segít jelnyelvvé alakítani a mesekönyvek szövegét, ezzel könnyebbé téve a szórakozást a hallássérült családok számára.

StorySign: jelnyelvi tolmány gyerekeknek az AI segítségével

Az alkalmazás megnyitásakor egy animált lány jelenik meg, akit Star néven illet a Huawei. Ezt követően ha a telefont a könyv felé helyezzük a telefont, az felismeri a szöveget és valós időben jelnyelvvé fordítja azt, amit Star jelenít meg, mellette pedig a könyben lévő szavakat is kiemeli.

StorySign: jelnyelvi tolmány gyerekeknek az AI segítségével

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A kiterjesztett valóság és a mesterséges intelligencia kombinációjával lehetőséget biztosít a StorySign, hogy a siket gyerekek könnyebben tudjanak megtanulni olvasni.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) márciusi beszámolója szerint a Földön kb. 466 millió hallássérült ember van, közülük 34 millió gyerek. Az alkalmazással ezek a gyerekek lehetőséget kapnak, hogy a családjukkal együtt, játékosan tanuljanak olvasni és a halláskárosodásuk ellenére is gyorsabban fejlődjenek az oktatás során.

StorySign: jelnyelvi tolmány gyerekeknek az AI segítségével

A felmérések szerint a sikert gyerekek 90%-a halló családba születik, ezért is nehéz a jelnyelv oktatása, hiszen a szülők nem feltétlenül ismerik azt. Az EUD (The European Union of the Deaf) és a BDA (British Deaf Association) hállássérült egyesületek szerint a StorySign valóban segíthet leküzdeni a mesterséges intelligencia segítségével a szakadékot a hallók és a nem hallók között.

Az alkalmazás december 4-én 10 európai országban jelent meg, Magyarországon egyelőre még nem elérhető, azonban nem kizárt, hogy a közeljövőben itthon is letölthető lesz.

Forrás
CGTN.com

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával