Hírek

Magyarország imádja a P20-szériát

Az új Huawei P20 64 GB-os kiadás magyarországi bevezetése kapcsán megtudtuk hogyan teljesít a széria hazánkban.

Magyarország imádja a P20-szériát

A Huawei megosztott néhány arányt azzal kapcsolatban, hogy miképpen teljesít a Huawei P20 széria a tavalyi, P10-es szériához képest.

Ha a legolcsóbb vonalat nézzük és a P10 Lite-ot hasonlítjuk a P20 Lite-tal, akkor azt láthatjuk, hogy bár az idei középkategóriás kiadás kb. 10-15%-kal magasabb árponton nyitott elődjénél, ennyek ellenére is közel 50%-kal többet értékesített a Huawei az új, notch kijelzővel ellátott készülékből – talán ez is közrejátszott abban, hogy a Huawei szállította le a világ legtöbb notch kijelzős készülékét 2018 első felében és az Apple-t megelőzve a második legnagyobb okostelefon gyártó lett a második negyedévben.

A Huawei P20 kicsit fekete bárány a szériában, amolyan “középső gyerek”. Bár egy nagyon jó készülékről van szó, amely nem is feltétlenül nagyon drága, mégis a rivaldavényt a P20 Lite és a P20 Pro viszi el. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy nem volt gond az értékesítéssel, ugyanis a Huawei P10 2017 Q2-es értékesítési adataihoz képest a P20-ból a második negyedévben 11%-kal többet értékesített a vállalat az elődhöz képest. Bár itt nem akkora nagy az ugrás az eladott mennyiségek arányát tekintve, hozzá kell tenni, hogy tavaly a P10 volt a fókusz terméke a Huawei-nek, míg az utódnál már a Pro kiadás tekinthető annak.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Magyarország imádja a P20-szériát

A legnagyobb sikert arányaiban véve a Huawei P20 Pro hozta, bár ez várható volt. A második negyedévben ötször annyit adott el belőle Magyarországon a vállalat, mint egy évvel korábban a Huawei P10 Plusból. Nemzetközi és hazai fronton is óriási sikernek örvend a készülék és több szakmai oldal is 2018 eddigi legjobb telefonjának kiáltotta ki, ezért sem meglepő az óriási siker.

A Huawei a széria elsöprő sikere kapcsán döntött úgy, hogy piacra dobja a Huawei P20 64 GB-os verzióját is, amivel még elérhetőbb áron kínál a márka felsőkategóriás okostelefont., ráadásul ebből a kiadásból elérhetővé vált az alkonyat lila (twilight) árnyalat is.

Ajándék kiegészítő P20 és P20 Lite mellé

Fontos megemlíteni a Huawei nyár végi akcióját is, aminek részeként a Huawei P20 modellek (64 és 128 GB-os kiadás egyaránt) mellé egy Huawei Band 2 Pro, míg a Huawei P20 Lite mellé egy Huawei AM61 Bluetooth sport headset jár egyes partnereknél, erről itt írtunk.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával