Hírek

Magyarország imádja a P20-szériát

Az új Huawei P20 64 GB-os kiadás magyarországi bevezetése kapcsán megtudtuk hogyan teljesít a széria hazánkban.

Magyarország imádja a P20-szériát

A Huawei megosztott néhány arányt azzal kapcsolatban, hogy miképpen teljesít a Huawei P20 széria a tavalyi, P10-es szériához képest.

Ha a legolcsóbb vonalat nézzük és a P10 Lite-ot hasonlítjuk a P20 Lite-tal, akkor azt láthatjuk, hogy bár az idei középkategóriás kiadás kb. 10-15%-kal magasabb árponton nyitott elődjénél, ennyek ellenére is közel 50%-kal többet értékesített a Huawei az új, notch kijelzővel ellátott készülékből – talán ez is közrejátszott abban, hogy a Huawei szállította le a világ legtöbb notch kijelzős készülékét 2018 első felében és az Apple-t megelőzve a második legnagyobb okostelefon gyártó lett a második negyedévben.

A Huawei P20 kicsit fekete bárány a szériában, amolyan “középső gyerek”. Bár egy nagyon jó készülékről van szó, amely nem is feltétlenül nagyon drága, mégis a rivaldavényt a P20 Lite és a P20 Pro viszi el. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy nem volt gond az értékesítéssel, ugyanis a Huawei P10 2017 Q2-es értékesítési adataihoz képest a P20-ból a második negyedévben 11%-kal többet értékesített a vállalat az elődhöz képest. Bár itt nem akkora nagy az ugrás az eladott mennyiségek arányát tekintve, hozzá kell tenni, hogy tavaly a P10 volt a fókusz terméke a Huawei-nek, míg az utódnál már a Pro kiadás tekinthető annak.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

Magyarország imádja a P20-szériát

A legnagyobb sikert arányaiban véve a Huawei P20 Pro hozta, bár ez várható volt. A második negyedévben ötször annyit adott el belőle Magyarországon a vállalat, mint egy évvel korábban a Huawei P10 Plusból. Nemzetközi és hazai fronton is óriási sikernek örvend a készülék és több szakmai oldal is 2018 eddigi legjobb telefonjának kiáltotta ki, ezért sem meglepő az óriási siker.

A Huawei a széria elsöprő sikere kapcsán döntött úgy, hogy piacra dobja a Huawei P20 64 GB-os verzióját is, amivel még elérhetőbb áron kínál a márka felsőkategóriás okostelefont., ráadásul ebből a kiadásból elérhetővé vált az alkonyat lila (twilight) árnyalat is.

Ajándék kiegészítő P20 és P20 Lite mellé

Fontos megemlíteni a Huawei nyár végi akcióját is, aminek részeként a Huawei P20 modellek (64 és 128 GB-os kiadás egyaránt) mellé egy Huawei Band 2 Pro, míg a Huawei P20 Lite mellé egy Huawei AM61 Bluetooth sport headset jár egyes partnereknél, erről itt írtunk.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker