Hírek

Már 40 millió HarmonyOS-es eszköz van a piacon

A Huawei P50 széria bemutatóján statisztikáról is beszéltek a Huawei vezetői, Kínában nagyon gyorsan terjed a HarmonyOS.

A Huawei június 2-án indította el a stabil kiadások frissítéseit több telefonra, tabletre is Kínában és kevesebb mint két hónap alatt már 40 millió felhasználó frissített is a HarmonyOS 2.0-ra. Ezzel együtt a vállalat bejelentette, hogy megkezdte a Huawei Mate 9 és a Huawei P10 modellek HarmonyOS 2 béta tesztelését a felhasználókkal, így a 4 éves modellekre is érkezhet a legújabb OS.

A Huawei egyébként egy kb. 100 modellt számláló listát adott ki, hogy mely készülékeket frissítené Androidról HarmonyOS-re. Ebből a legidősebb modellek a P10 és a Mate 9.

A HarmonyOS telefonokra jelenleg csak Kínában frissül, nemzetközi piacokon még nem. Kínán kívül egyelőre kizárólag a gyárilag HarmonyOS-szel érkező modellek érhetők el az új operációs rendszerrel, mint a MatePad 11 tablet, a Huawei Watch 3 okosóra széria. Telefont egyelőre még nem dobott piacra Kínán kívül a cég HarmonyOS-szel, az első ilyen modell azonban a Huawei P50 sorozat lehet majd.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Egyelőre nem ismert, hogy Európában mikor frissülhetnek a meglévő telefonok HarmonyOS-re, a legvalószínűbb várakozás, hogy csak 2022-ben indul hivatalos frissítés.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával