Hírek

Már a Huawei Mate40 Pro+ is kapott egy klón kiadást

Nem vártak sokat, már a Huawei Mate40 Pro+ klónját is elkészítették, bár érdemes kihagyni.

Az Aliexpressen feltűnt aHUA WE 7.3 Mate40 Pro+” modell, amely egy nem túl jól sikerült másolat, bár már az adatlap alapján látszik, hog a cél az átverés.

Már a Huawei Mate40 Pro+ is kapott egy klón kiadást

A készülék nevében feltüntetett speficikációszerűség szerint ez egy Snapdragon865 Android 10.0 Deca Core 512G ROM 6000mAh Battery 5G LTE okostelefon, valószínűleg azonban ennek töredékét nem tudja a készülék, ahogyan a képen is erősen ferdített a termék.

Már a Huawei Mate40 Pro+ is kapott egy klón kiadást

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Bár a nevében a Snapdragon 865 SoC-re utal a termék rögtön utána látható a Deca-Core megjegyzés, amely máris összetűzésbe került, hiszen a Qualcomm SoC-je nyolcmagos és nem tízmagos. A specifikációnál már a MediaTek MT6889 SoC van feltüntetve, amely a Dimensity 1000 lenne, már ha valóban ez került bele. Bár fel van tüntetve helyenként az 5G támogatás, ez valószínűleg szintén nem érhető el. Ugyan így egészen biztosan átverés a 8/256 és 12/512 GB-os opció is.

Már a Huawei Mate40 Pro+ is kapott egy klón kiadást

A feltüntetett képeken irreálisan vékony kerettel van feltüntetve a telefon, ezzel szemben az értékelésekhez feltöltött fotókon az látható, hogy minden oldalt kifejezetten vastag a keret, gyakorlatilag jóval vastagabb, mint egy mai belépőszintű telefoné itthon, ráadásul az a punch hole sem az valójáben, inkább egy furán kerekített belógó notch.

A készüléket a “8G 256G” kiadással 119 dollárért (kb. 35 000 ft), a “12G 512G” verzióban pedig 138 dollárért (kb. 40 ezer forintért) adják. Figyelembevéve, hogy ezért az árért képek alapján egy kifejezetten gyagyi telefont adnak, amely specifikációja egyértelműen átverés, szóval biztos nem azt kapják a vevőt, mint ami le van írva, meglehetősen drága. Érdemes számolni azzal is, hogy rendelés esetén még 27% áfát is rádobnának az országba érkezéskor.

Érdemes elkerülni az ilyen készülékeket, csábító lehet képek alpaján, hogy hasonló, mint a valódi Mate40 Pro+, illetve a specifikáció is látványos, valójában egy ipari hulladék jellegű eszközt lehet beszerezni ennyiért.

Hol érdemes Huawei-t vásárolni?

Ne dőlj be az olcsó klón telefonoknak

Már kapható a kamu P40 Pro+

Ne dőlj be az olcsó, de hamis Huawei microSD kártyáknak

Már a Huawei P30 Prót is hamisítanák

Vigyázat! Hamisított Huawei telefonokkal próbálnak meg átverni!

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával