Hírek

Már nem érhető el a Mate 20 Pro Android Q béta tesztelése

A Mate 20 Pro volt az első Huawei készülék, amely bekerült az Android béta programjába, most pedig az első, amely kikerült.

Android 10 Q Beta szoftvert kap a Mate 20 Pro

Az Android 10 Q harmadik béta kiadása elérhetővé vált számos gyártó készülékére, a Huawei-ek közül a Mate 20 Pro telefonokon kezdődött meg a publikus béta tesztelés. Most azonban a Huawei elleni szankciókat követően a Google eltávolította a ezt a modellt a béta programból.

Sok pénzt buknak az amerikai cégek a Huawei nélkül

Bár a legtöbben már a világ végét látták ebben, elsősorban hasonlóan az Android Enterprise Recommended programhoz, itt is az lehet a mögöttes ok, hogy jelenleg még nem tudja sem a Huawei, sem a Google hogyan fog pontosan alakulni a jövő. Ennek okán a Google mérnökei sem ölnének munkaórákat olyan készülék szoftverének fejlesztésére, amelyen lehet hararosan nem is dolgoznak.

Attól függően, hogy hogyan alakul az amerikai helyzet, lehet hogy visszaáll minden a jövőben a helyére, ahogy egy héttel ezelőtt volt, de elképzelhető lenne az is, hogy a Huawei teljesen más rendszerbe, ökoszisztémába helyezi át a jövő készülékeit. Ez az oka annak, hogy egyelőre eltűnnt a Mate 20 Pro az Android Q béta teszteléséből.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei – Google Android: minden hivatalos információ a történésekről

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával