Akció

Mennyire kell leárazni a Huawei legdrágább telefonját, hogy gazdára találjon?

A Huawei Mate Xs 2020. tavaszán jelent meg Magyarországon és azóta is az eddigi legdrágább fogyasztói üzletágból származó termék. De vajon 1,5 év után mennyire kell leakciózni, hogy gazdára találjon.

Amikor megjelent itthon a Mate Xs, 999 999 forint volt. Ez magas ár, nem is kicsit, de nem is egy olyan készülékről volt szó, amely hétköznapinak nevezhető. Ettől függetlenül nyilván mondhatjuk azt, hogy nagyon-nagyon drága volt – és igazából még ma is az.

De mi történt a megjelenése óta? A MediaMarktban és a Huawei saját értékesítési pontjain még 2020-ban elfogytak a készletek, azóta csak az EMAG-nál érhető el (és az összeolvadás jegyeként immáron az Extreme Digital is belistázta).

Az eMAG nagyon sokáig 899 990 forintért kínálta a Mate Xs-t. Június közepén írtam róla, hogy a cég leárazta 779 990 forintra. Ami még mindig sok. Hogy mennyire, azt jól mutatja a további leárazás. Azóta előbb megjelent egy 700 ezres, majd, majd egy 630 ezres ár. Ma ár “csak” 599 990 forintba kerül a Huawei Mate Xs okostelefon az eMAG-nál. 

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei Mate Xs teszt

A folyamatos, lassú árcsökkentésből és az erősen réteg termék jellegéből adódóan sejthető, hogy nem áll hegyekben a Mate Xs az eMAG raktáraiban. Az én véleményem, hogy valószínűleg csak egy, esetleg két-három darab lehet, de ez utóbbi opcióra is csak kis esélyt látok. Szerintem egyetlen egy darab Mate Xs-t próbál az eMAG eladni hónapok óta. Az eredeti árához képest 40%-kal, a tavaszi árához képest 30%-kal olcsóbb már. Ennek ellenére nem biztos, hogy eladják ennyiért.

Mit lehet venni Magyarországon a Huawei Mate Xs árából?

Az összehajtható kijelzővel rendelkező korábbi flagship a Kirin 990 5G chippel rendelkezik, mint a P40 Pro, 8 GB RAM-ja mellé 512 GB háttértár került. Amellett, hogy ez a hardver jó ideig jó lesz még, illetve 3 év garanciát is vonatkozik rá, mégsem egy kecsegtető darab 2021-ben.

Ezért nehéz eladni az utolsó Mate Xs-t:

  • 1,5 éves modell. 2020. február végén mutatta be a Huawei a Mate Xs-t, ez 1,5 éve lassan. Az okostelefonok piacán pedig gyorsan pörög az idő.
  • Nincs GMS. Bár önmagában is elég jól használható a HMS rendszer mostanra, ennek ellenére a GMS hiánya sokak számára visszatartó erő lehet.
  • Olcsóbb a Galaxy Z Fold 2. Frissebb modell a Samsung második generációs összehajtható készüléke, GMS-sel. Egy sufniGSM-es modellt már jóval olcsóbban meg lehet venni, mint a Mate Xs-t, de hivatalos forgalmazónál is csak 100 ezer forinttal drágább.

Huawei Mate Xs szerviz árak

A nagyon drága, különleges luxus eszközöknek van két közös tulajdonsága. Újonnan hiába nagyon drágák, mégis általában viszonylag gyorsan megveszik azokat az a réteg, ahol nem feltétlenül jelent sokat az, hogy 1 millió forint egy telefon ára. Azért, mert különleges, mert nincs belőle sok, “nem jön szembe minden nap az utcán”. Azonban, ezeknek az értékvesztése később arányosan sokkal nagyobb, mint egy átlagos, hétköznapi, olcsóbb modell esetében. A Huawei adás-vétel csoportban a tél végén kínáltak eladásra egy 1 éves Huawei Mate Xs-t még 13 hónap garanciával, kb. 460 ezer forintért. Azaz az eredeti árának 46%-áért. Ekkor az viszonylag gyorsan elment (nem ismert a végső eladási ár). Viszont pont ez a helyzet az eMAG által kínált Mate Xs-sel is. Hiába új, 3 év garanciális, nem használt példány, 1,5 évvel ezelőtti megjelenéséhez képest már 60%-os áron próbálják értékesíteni. És nem biztos, hogy nem lesz hamarosan egy újabb cikkem arról, hogy még olcsóbb lett a Mate Xs…

Ti mit gondoltok, mennyi lesz a legolcsóbb ára a Mate Xs-nek az eMAG-nál, mire sikerül eladni? Írjátok meg a HWB KÖZÖSSÉG csoportban ide!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával