Kiegészítők

Okostermékek, amelyeket kifejezetten Huawei-hez gyártottak – a HiLink támogatás

A Huawei lassan, de biztosan építi a saját ökoszisztémáját, amelyből itthon még keveset vehetünk észre, de már van lehetőség belekóstolni az AI Life előnyeibe.

Opple okos olvasólámpa, kifejezetten Huawei tulajoknak

Az EMUI 10.1 még közelebb hozza a kiegészítőket és okosotthon termékeket, hiszen az új vezérlőpanel segítségével könnyebben használhatjuk majd a Huawei saját kiegészítőit, illetve azon, más gyártóktól származó kiegészítőket és termékeket, amelyek megkapták a HiLink támogatást.

Amíg évekkel ezelőtt az okosotthon rendszerek egyik hazánkban is erős tagja, a Xiaomi azon az úton indult el, hogy saját termékeket ad ki (főleg piaci felvásárlásokra alapozva), addig a Huawei más irányban látta a lehetőséget. A HiLink platformban nem csak Huawei termékek vesznek részt, sőt, az okosotthon termékek jó része nem is Huawei gyártmányú termék hanem különböző márkák eszközei.

Huawei HiLink okosotthon platform
Számos termékkategóriát támogat a HiLink

A Huawei megannyi céggel létesített partnerségi megállapodást, amely során azok integrálják a HiLink platformot a termékükbe, így kompatibilissá téve azt a rendszerrel. Ez megnyitja a lehetőséget afelé, hogy az eddig is ismert márkák új készülékeit választva ismerős termékeket lássunk, ráadásul azok a Huawei telefonunkkal, rendszerünkkel is működőképes legyen.

A kínálat szinte végtelen

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ha a Huawei saját termékeit nézzük, amelyek az AI Life-ot használják, már elérhető a WiFi Q2 Pro mesh router, vagy éppen a Huawei Freebuds 3, mindkettőt egy alkalmazáson belül kezelhetjük.

Vannak azonban nem Huawei gyártmányú, HiLink termékek is, amelyek teljesen kompatibilisek a vállalat telefonjaival, táblagépeivel.

Az Opple asztali lámpája például egy hagyományosnak tűnő asztali lámpa, amely akár egy IKEA-s termék is lehetne, viszont ez valójában egy HiLink kompatibilis okoslámpa.

Opple asztali lámpa

A LED-es megoldás lényege, hogy megfelelően teríti szét a fényt az asztalon, ezzel a szemet kímélve és komfortosabb olvashatóságot biztosítva. Az Opple terméke különböző módokat tartalmaz (olvasás, írás, számítógépes, kedvenc), melyeket nem csak a lámpáról lehet vezérelni, hanem a Huawei AI Life-ról is.

Opple asztali lámpa

Az Opple Huawei-hez készített okoslámpájának ára nem olyan vészes, a Banggoodon például eredetileg 60,58 dollár lenne, de ha használjátok a BGHU686 kuponkódot, akkor 35,99 dollárért lehet elérni azt, azaz bő 11 ezer forintért.

Hasonló, kifejezetten Huawei-hez készült kiegészítő az Ansbabe kiegészítője. Ez egy kifejezetten Huawei okostelefonokhoz készült vezeték nélküli Qi töltő, amely mialatt feltölti a telefont, UV fénnyel fertőtleníti azt, megölve a rajta található baktériumokat, vírusokat egyaránt. Nyilván ez nem csak egy járvány idején, hanem bármikor hasznos lehet.

Huawei-eket fertőtlenít és tölt vezeték nélkül egyszerre ez a kütyü

Az Ansbabe kiegészítője szintén HiLink támogatást kapott, ennek részeként egyszerűen csatlakoztatható a telefonhoz és arról vezérelhető. Ez jól jön akkor, ha például nem a telefont töltjük vele, hanem okosórát, akár maszkot helyezünk bele, lehetőség van ugyanis ezeket is fertőtleníteni UV-vel, akár 8 perc is elég ehhez. Az Ansbabe vezeték nélküli töltő és UV-s fertőtlenítő eredeti ára 150 dollár volna a Banggoodon, de a BGHU685 kuponkóddal elérhető 59,99 dollárért (kb. bő 19 ezer forint).

Huawei-eket fertőtlenít és tölt vezeték nélkül egyszerre ez a kütyü

Jelenleg ezek a 3rd party kiegészítők még nincsenek piacon közvetlenül Európában, ezért is kell azokat Kínából rendelni. A Huawei korábbi bejelentései alapján 2020. második felében van tervben ezek bevezetése az EU-ba, igaz egyelőre nem tudni azt, hogy a koronavírus járvány hogyan befolyásolhatja ezt.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával