Hírek

Richard Yu elárulta milyen problémákkal találkoztak a Mate 50 Pro megjelenése előtt

Nemrég a Huawei Consumer Business Group vezérigazgatója és a Smart Car üzletág vezetője, Richard Yu a kínai médiának adott interjújában elárulta, milyen nehéz volt a Huawei Mate 50 sorozat gyártása.

Yu elárulta, milyen nehéz volt a Huawei Mate 50 korlátozott erőforrásokkal elkészíteni. Ide tartoznak az ellátási lánc jelentős hibái, valamint a korlátozott chipkészletek.

Richard Yu
Richard Yu

Ezek a problémák akadályokat gördítettek a Huawei Mate 50 gyártásába. A Huawei csapata azonban jó munkát végzett, és nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a zászlóshajó gyártása megkezdődhessen. 

A vezető azt is elmondta, hogy valaki a cégen belülről azt mondta neki, hogy lehetetlen sikert elérni. A költségek magasabbak voltak, mint más gyártók számára, és nagyon sok korlátozás vonatkozik a vállalatra a szükséges technológiák összegyűjtésére. Yu-nak azonban eltökélt szándéka volt, hogy a termék sikeres legyen.

Az 5G támogatású Mate 40 sorozat megjelenése után a Huawei csak 4G telefonokat tud jelenleg piacra dobni. Ez a múltbeli amerikai korlátozásoknak és az 5G R.F chipek hiányának köszönhető. 

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Tavaly óta a Huawei 4G-s okostelefonokat dob piacra, míg a versenytársak 5G-vel rendelkeznek. A Huawei P50 és a Mate 50 sorozat 4G chipekkel van felszerelve, a Qualcomm külön a vállalat számára gyártja a csak 4G támogatású chipet.

Notchon ül a HUAWEI előlapi kamera rendszere

Yu megemlítette, hogy a Huawei nem rendelkezik felhasználható 5G hardverekkel az új telefonokhoz, de a vállalat javította a 4G teljesítményét, másrészt a WiFi 6 kitölti az 5G hálózat támogatásának hiányát.

Bár 5G-t nem támogat, műholdas kommunikációt igen a HUAWEI Mate 50 Pro. Ezzel ez volt az első ilyen consumer termék, még az iPhone 14 széria előtt. 

Később a Huawei fogyasztói üzletág vezetője úgy fogalmazott, hogy ha a Huawei Mate 50 nem lesz jó, nagyon szomorú lenne. Amikor azonban megtudta, hogy a flagship elég jól megy, rögtön tudta, hogy a Huawei visszatért a játékba.

Kezemben a HUAWEI Mate 50 Pro

A Mate 50 sorozatot a Huawei különféle csúcsminőségű funkciókkal töltötte fel, például XMAGE képalkotási technológia, vagy éppen a vészakkumulátor mód.

Szupermodern technológia miatt működik a Mate 50 Pro 1%-os töltöttség esetén is

A HUAWEI Mate 50 Pro megérkezett a Telekomhoz

HUAWEI Mate 50 Pro okostelefon teszt

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával