Hírek

Több szövetségben is felfüggesztésre került a Huawei, de…

A pénteki napon több globális szabványosító szervezet is korlátozta a Huawei hozzáférését amíg nem rendeződik az ügy.

AirEngine név alatt jönnek a Huawei új Wi-Fi 6 termékei

A Wi-Fi Alliance, amely a WiFi szabványokat kezeli és tagjai között van az Apple, a Qualcomm, a Broadcom és az Intel is, “ideiglenesen korlátozta” a Huawei részvételét az együttműködésben az amerikai kereskedelmi tiltás miatt.

Áprilisban még a Wi-Fi Alliance-szal közösen tartott  a Huawei bemutatót, hiszen a kínai cég nagyban hozzájárult a Wi-Fi 6 standard kidolgozásában.

Közben a JEDEC, a félvezető szabványokat gyűjtő és a globális félvezető gyártókat (Qualcomm, Xilinx, Samsung Semicundor, TSMC, SK Hynix, Toshiba Memory) tömörítő szervezet jelezte, hogy a Huawei önként kérte a szervezetben lévő tagsága visszavonását.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei Experience Store HillSide Irodaház

2019. május 17-én a Huawei Technologies értesítette a JEDEC-et, hogy úgy döntött, önkéntesen felfüggeszti tagságát a szervezetben, amíg az Egyesült Államokor kormánya által előírt korlátozásokat meg nem szüntetik – mondta a JEDEC szóvivője.

Érdekesség, hogy a JEDEC igazgatótanácsában van 3 éve az a Frank Yang, aki mellette a Huawei amerikai kutató és fejlesztési cégénél, a Futurewei Technologiesnál is vezetői posztot tölt be közel 4 éve, ő előtte több mint 20 évig az Intelnél dolgozott.

700 mérnök és tudós dolgozik az Egyesült Államokban a Huawei-nek.

Korábban írtunk róla, hogy az SD Association weboldalán is eltűnt a partnerek listájából a Huawei, a szövetség csak annyi közleményt küldött meg a sajtónak, hogy az SD Associations megfelel az Amerikai Egyesült Államok rendeletének – azaz nem volt lehetősége mérlegelni a kapcsolatot, amíg a rendelet él, addig nincs lehetősége együtt dolgozni a kínai céggel.

Ezek a szövetséges és konzorciumok többnyire nagy, mélyen zárt nyugatni cégeknek van, hogy erőfitogtatásra használják azokat és hozzájárulhassanak az új szabványokhoz – mondta a Nikkei-nek egy vezető chipgyártó ügyvezetője, akinek cége két konzorciumban is benne van.

A különböző szövetségbeli tagságok felfüggesztése a Huawei számára nem jelenti azt, hogy nem használhatja azokat, ugyanis ezek nyílt, globális szabványok, azonban a tagság nélkül a Huawei által fejlesztett szabványok nem kerülhetnek be a szövetségbe.

Donald Trump csütörtöki sajtóinterjún elmonda az újságíróknak, hogy a Huawei “nagyon veszélyes”, de egy jövőbeli USA-Kína gazdasági megállapodás esetén benne lehet az alkuban, hogy a Huawei mentesül a szankciók alól. Ez gyakorlatilag megerősíti a Huawei korábbi kijelentéseit, miszerit az amerikai kormány csak politikai céltáblának használja a Huawei-t, hogy nyomást gyakoroljon vele Kínára.

Forrás
Nikkei

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával