Hírek

Tovább bővít a Huawei Magyarországon

A Huawei 2019-ben még tovább terjeszkedik Magyarországon, azt követően, hogy 2018-ban közel 80 milliárd forintos bevételt könyvelt el a Huawei Technologies Hungary Kft.

Talán kevesen tudják, de Magyarországon, Biatorbágyon található a Huawei Kínán kívüli, legnagyobb gyártó- és logisztikai központja, amelyet 10 éve alapítottak meg. Idén az Ipar 4.0 koncepcióra építve tovább fejlesztik a Huawei Európai Ellátó Központját (Huawei Europe Supply Center, ESC), tavaly óta a maximális automatizáció és a robotika felé halad.

Tovább bővít a Huawei Magyarországon

A Huawei Technologies Hungary 2005-ben alakult, jelenleg több mint 2000 embernek biztosít megélhetést. A Huawei volt az első kínai cég, amellyel 2013-ban stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a magyar kormány – mondta Wu Biqiang, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója.

Azt követően, hogy tavaly 40%-os bevételnövekedést ért el a vállalat itthon (2017-ben 57 milliárd forint volt a bevétel, 2018-ban már közel 80 milliárd forint), a Huawei további magyar lehetőségek felé nyit. A biatorbágyi központ fejlesztésén kívül bevezette a PC termékeit Magyarországon, december óta kaphatók ugyanis a Matebook eszközök, illetve február 16-án megnyit Magyarország első Huawei Experience Store-ja.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A hazai lakosság közel 80%-a használja a Huawei valamilyen termékét közvetlenül, vagy közvetve. Körülbelül 1,3 millió Huawei okostelefon felhasználó van hazánkban, de ezen kívül számos internet szolgáltató biztosít Huawei WiFi routert, vagy éppen a mobilhálózatokban is nagy számban találhatók meg a Huawei Technologies megoldásai.

Tovább bővít a Huawei Magyarországon

A hazai 5G fejlesztésben is aktív szerepet vállal a Huawei, tavaly a Magyar Telekommal és a Vodafone-nal is sikeres 5G-s hálózati teszteket hajtott végre a vállalat, illetve jelenleg is több, bekapcsolt 5G-bázisállomása funkciónál Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával