Funkciók

Újra van NFC-s mobilfizetési lehetőség a HMS-es Huawei telefonokon

Frissítve – 2021. október 13.

A Curve Pay elérhetőségével van rendes mobilfizetési megoldás a HMS telefonokra. Ez kényelmesebb, olcsóbb és jobb megoldás, mint a lenti iCard.

Végre! Rendes NFC-s mobilfizetés Huawei telefonokra

Így állítsd be a Curve Pay-t Huawei-re!

Eredeti cikk:

Végre van egy hivatalosan is használható megoldás a HMS-es telefonokra, amelyeken működik az NFC-s mobilfizetési megoldás.

Bár egyre több bank teszi elérhetővé az alkalmazását az AppGallery-ben, az érintéses fizetési szolgáltatások száma igazából mondhatni 0 volt itthon. Pontosabban nem, mert a K&H alkalmazása bár hivatalosan nem érhető el az AppGallery-be, érdekes módon annak mégis működött a mobilfizetése, viszont bejelentették, hogy június 23-tól átállnak 100%-ban a Google Pay-re Androidon, azaz kivonják a fejlesztéseiket és teljesen a Google kezébe adják a mobilfizetést. Ez a HMS-es készülékek használóinak lehet fájó, hiszen a K&H-nál eddig működött a fizetés a telefonnal, június végétől meg nem.

Újra van NFC-s mobilfizetési lehetőség a HMS-es Huawei telefonokon

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az OTP által fejlesztett Simple alkalmazás is elérhető 2020. decembere óta az AppGallery-ben, sőt azt is ígéri az alkalmazásboltban, hogy megy a mobilfizetés, azonban hamar rájönnek a felhasználók, hogy nem, az ügyfélszolgálat is azt kommunikálja, hogy nincs mobilfizetés. Akkor már csak azt nem érteni, hogy miért szerepel ellenkező információ az alkalmazásuknál. Ennek eredménye egyébként számos elégedetlen felhasználó, akik nagyban csillagozzák is le az appot.

Találtam viszont egy megoldást, amivel trükközés nélkül megy a mobilfizetés a POS terminálokon. Ez pedig megint csak egy fintech cég. Az iCard nevű alkalmazás fog segíteni.

Újra van NFC-s mobilfizetési lehetőség a HMS-es Huawei telefonokon

Az iCard hivatalosan is elérhető az AppGallery-ben a HMS-es készülékekre, nem szükséges semmi trükközés hozzá. Az iCard hasonló, mint a Revolut, a Monese, vagy éppen a Wise. Az alkalmazást letöltve és beregisztrálva előbb meg kell adni az adatainkat. Mivel pénzügyi cégről van szó, amelyre szigorú EU-s szabályozások vonatkoznak, személyigazolványt, adókártyát is kér többek között, de ez ugyan így van a többi hasonló szolgáltatónál is. Mivel sem a magyar személyigazolványon, sem az adókártyán nincs lakcím, így kell egy közüzemi számla, vagy banki kimutatás is, amelyen látható a címünk. A letöltést követően pár órán belül már megtörtént a feldolgozás és jóváhagyott felhasználó lettem, innentől kezdve teljeskörűen használható a szolgáltatás.

Az iCard egy úgynevezett prepaid szolgáltatás. Azaz az appon keresztül rá kell tölteni pénzt és később azt lehet elkölteni. A feltöltésre lehet használni bankkártyát, amiért 0,1%-os díjat számol fel (ehhez érdemes pl. Curve kártyát használni), viszont azonnal használható az összeg, illetve lehet banki átutalással is pénzt feltölteni, ez azonban 1-2 munkanapos átfutási idővel érhető el, cserébe ingyenes opció. Nincs magyar forintos számla jelenleg még az iCardban, én euróval használom, ehhez Curve kártyával töltöm fel a pénzt a K&H-s számlámról, ezzel megspórolom a váltásnál az extra költségeket.

Regisztrálj be most a Curve alkalmazásba az EY585VLE promó kóddal, amivel 5 fontot kapsz az egyenlegedre az első vásárlást követően (és ugyan ennyivel támogatod a HuaweiBlogot is).

Újra van NFC-s mobilfizetési lehetőség a HMS-es Huawei telefonokon

A telefon beállításaiban az NFC beállításait kiválasztva, az alapértelmezett fizetési szolgáltatásnál megjelenik az iCard, ezt kell kiválasztani. Ha a boltban, vagy valahol érintéses fizetéssel szeretnénk kiegyenlíteni a számlát, akkor meg kell nyitni az iCard appot, majd a Tap & Pay gombra nyomni, ezután odaérinteni a POS terminálhoz a telefont és kész is.

Egy Tesco önkiszolgáló pénztárban próbáltam ki az iCardot egy Huawei P40 Pro telefonon, amellyel gond nélkül működött, a POS terminál azonnal érzékelte, mintha csak kártyát tennék oda és a fizetés is megtörtént. A fizetés offline is ment, azaz akkor, amikor a telefonnak nem volt semmilyen internetes elérhetősége, szóval ez sem feltétel a használathoz.

Újra van NFC-s mobilfizetési lehetőség a HMS-es Huawei telefonokon

Tudom, összességében ez egy kicsit nyűgösebb megoldás, mint egy natív mobilfizetési lehetőség (ami eddig a K&H-nál is volt). Viszont igazából nincs más opció jelenleg a mobilfizetésre. Pedig nagyon kellene. Reméljük, hogy rövidesen érkezik valamilyen közvetlenebb, könnyebben elérhető szolgáltatás a magyar piacra.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával