Kiegészítők

Viszlát, Huawei NM Card!

A Huawei 2018. végén, a Mate 20 szériával mutatta be a Nano Memory Card megoldását, röviden az NM Cardot.

Huawei NM Card

2018: Itt az új NM Card, a Huawei memóriakártya megoldása

Ez egy új memóriakártya megoldás volt, amely a nano SIM kártyák fizikai formátumával egyezett meg, így a telefonban kisebb helyet foglalva volt lehetőség biztosítani a bővíthetőséget. A kártyákat 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os méretben dobta piacra a Huawei és 90 MB/s-os adatátviteli sebességet kínált.

Itt az új NM Card, a Huawei memóriakártya megoldása

A Huawei NM Card több okostelefon és tablet bővíthetőségét biztosította Magyarországon is, a következőket:

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

  • Huawei Mate 20 Pro
  • Huawei Mate 20
  • Huawei P30 Pro
  • Huawei P30
  • Huawei Mate 30 Pro
  • Huawei P40 Pro
  • Huawei P40 
  • Huawei P40 Lite
  • Huawei P40 Lite 5G
  • Huawei Mate40 Pro
  • Huawei Mate Xs
  • Huawei MatePad Pro

Aki az utóbbi időben bővíteni szerette volna NM Card memóriakártyával a készülékét, észlelhette, hogy eltűntek ezek a bővítőkártyák a gyártó hivatalos viszonteladóinak kínálatából.

Megkérdeztem a Huawei Technology Hungary-t a kártyákkal kapcsolatban, hogy miért tűntek el a kínálatból. A válaszból kiderült, hogy az NM Card bővítőkártyák a jövőben nem lesznek elérhetők. A hivatalos indoklás oka a cloud tárhelyek népszerűsége és a gyártó is a Huawei Cloud felhőtárhely használatát javasolja.

Minden Huawei felhasználó 5 GB tárhelyet kap a Huawei Cloudban díjmentesen. Ezen felül 50 GB-os, 200 GB-os és 2 TB-os bővítési lehetőségek vannak havi és éves előfizetésekkel.

Szétnéztem a hivatalos viszonteladók kínálatában, gyakorlatilag sehol nem találhatók már meg a Huawei NM Cardok, elmondható tehát, hogy közel ellehetetlenült a memóriakártyás bővítés hivatalos úton a fent felsorolt készülékekben.

Aki szeretne Huawei NM Card memóriakártyát a telefonjába, célszerű lehet felkeresnie a német Amazon oldalát, ahol a hivatalos Huawei Store még kínál belőle készletet.

Huawei NM Card Amazon árak magyarországi szállítással együtt:

Huawei NM Card 128 GB – 51,99 euró (kb. 18 500 ft)

Huawei NM Card 128 GB + kártyaolvasó – 65,04 euró (kb. 23 100 ft)

Huawei NM Card 256 GB – 101,70 euró (kb. 36 300 ft)

 

Néhány kisebb gyártó korábban adott ki utángyártott NM memóriakártyákat. Így tett a Lexar is, ezek viszont nem érhetők el hivatalosan Magyarországon.

Itt az új NM Card, a Huawei memóriakártya megoldása

A Huawei saját memóriakártya próbálkozása nem indult rosszul, de fél évvel a debütálása után megérkeztek az első amerikai szankciók, ezek pedig nagyban befolyásolták a telefonok és tabletek piacra vezetését, eladási számait. Valószínűleg ez is nagyban hozzájárulhatott a memóriakártyák piaci kivezetéséhez és az előfizetéses Huawei Cloud előtérbe helyezésének – még ha ennek a felhasználók nem is biztos, hogy örülnek.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával