Hírek

Xiaomin is futhat a HarmonyOS 2.0

Egy érdekes videó bukkant fel a YouTube-on, egy Xiaomi telefon, amely a képek alapján éppen a HarmonyOS-t tölti be.

A Huawei tavaly pörgette fel nyáron jobban a HarmonyOS 2.0 bejelentésével az állóvizet először, majd az idei évben már jöttek a közelebbi infók, a különböző zárt és nyitott béta tesztekkel egyre többet láthatunk a rendszerből, amelynek pontos megjelenése még nem ismert.

Xiaomin is futhat a HarmonyOS 2.0

A Huawei elmondta korábban is, hogy nyitottak más gyártók számára is biztosítani a HarmonyOS-t, volt is róla szó, hogy több kínai gyártó érdeklődik is iránta, viszont konkrétumokról nem volt szó.

Most a videón egy okostelefon látható boot közben, amely típusa nem állapítható meg pontosan. A betöltő képernyőn először a Xiaomi-hoz tartozó MI logó bukkan fel középen, alul pedig megjelenik a Powered by HarmonyOS felirat, az amely az új bétát futtató Huawei telefonok esetében is megjelenik.  Ezután középen egy 5G felirat mellett alul az új HarmonyOS logó jelenik meg egy animáció kíséretében. A végén pedig egy MIUI logó jelenik meg.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Egyelőre nem lehet megmondani, hogy a videó egy szimpla átverés és valaki csak szórakozik, vagy esetlegesen valóban arról van szó, hogy a Xiaomi is teszteli a HarmonyOS-t és esetleg megfontolják a bevezetését a jövőben.

A telefon boot képernyője utáni betöltött rendszer nem látszik már a videót, illetve a telefon típusa sem derül ki, emiatt nehéz is belőni, hogy valóban egy Xiaomi telefonról lehet-e szó HarmonyOS rendszerrel. Azonban annyira nem is elképzelhetetlen, hogy teszteli a rendszert a Xiaomi is. Kínában nem érhetők el a Google szolgáltatásai, ebből a szempontból a kínai piacon egy kínai kézben lévő OS, kínai gyártóknál előnyt élvezhet, vagy akár kormányzati elgondolás alapján alkalmazandó is lehetne a jövőben.

Hogy lesz-e HarmonyOS-es Xiaomi, azt most nem is lehet megmondani, majd a jövő eldönti.

HarmonyOS alatt is működhetnek a Google appok és a GMS

Így fut a HarmonyOS a MatePad Pro tableten

Egészen jól együttműködnek majd a HarmonyOS eszközök

Kevesebb memóriát és tárhelyet fogyasztana a HarmonyOS

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával