Hírek

Felfedte a Kirin 960-at a Huawei

Kínában bemutatásra került a Huawei legújabb fejlesztésű mobil chipsete, a HiSilicon Kirin 960-as típus.


Az új processzor nagyteljesítményű, Cortex-A73-as magokból négyet tartalmaz, amelyek 2,4 GHz-es órajelen üzemelnek, mellette pedig további négy energiatakarékos 1,8 GHz-es Cortex-A53-as mag van. A 16 nm-es gyártástechnológiával készülő SoC az első processzor, amely az új Mali-G71 MP8 GPU-t használja – egyes pletykák szerint a Galaxy S8-ba is ez kerülhet majd jövőre.

kirin-960-2

Kocsi Judit sport mentáltréning

Számos újdonságot tartalmaz a Kirin 960, így például már LPDDR4 memóriát és UFS 2.1 háttértárat használ, illetve a Huawei Android Nougat optimalizációt ígér.

Az új rendszerchip a Huawei saját mérései szerint a GeekBench 4.0.0 programban Single Core teszten ugyan elmarad az Apple A10 Fusiontól, azonban Multi Core felállásban rá tud arra és a konkurens megoldásokra ígérni teljesítményben. A bemutatón egy érdekes mérési teszt is elhangzott. A Huawei mérnökei fogták a Kínában leggyakrabban használt 14 alkalmazást és azok sebességét nézték meg, ezekből 13 esetén a Kirin 960-nal nyitott meg a leggyorsabban.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

kirin-960-1

A Kirin 960 várhatóan a Huawei Mate 9-ben debütál, amelyről számos pletyka látott napvilágot, várhatóan 2 héten belül mutatkozhat be.

Forrás: Android Authority

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával