Hírek

Bemutatkozott a Huawei nova és nova plus

Az IFA 2016 kiállításon mutatta be a Huawei az új nova okostelefon sorozatát, amely több szempontból is érdekes.

huawei-nova-1

Kocsi Judit sport mentáltréning

A Huawei nova és Huawei nova plusról beszélhetünk, amelyek Magyarországon október végétől jelennek majd meg. A hazai árakat még nem ismerjük, azt viszont igen, hogy az EU-s ajánlott ár 399 és 429 euró, ezek alapján pedig mi 129 990 forintos és 139 990 forintos ajánlott hazai árat tudnánk elképzelni, persze ez még nem hivatalosan megerősített ár!

A hivatalos közlemény szerint a nova plusz annyiban tud többet a sima novánál, hogy nagyobb kijelzővel és akkumulátorral rendelkezik, de azért itt dizájnbeli különbség is elérhető. Mint a két modell 2.5D profilban ívelt széllel rendelkező előlapi üveggel rendelkezik, fém készülékházzal, amely a Huawei készülékeinek szinte alapja. Érdekes, hogy a Huawei nova nagyon hasonlít a Google Nexus 6P-re a hátlapot nézve, míg a nova Plus hátlapja inkább a tavaly Mate S-re hasonlít. Egyúttal az is kijelenthető, hogy a Mate S sorozat egyszereplős maradhat és nem jön utódja.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Huawei nova
Huawei nova

Ha az alapból indulunk ki, akkor a nova specifikációját kell megnézni. Ez 5″-os FullHD felbontású IPS kijelzőt kapott 450 nites fényerővel. A készülékházban a 14 nm-es Qualcomm Snapdragon 625-ös nyolcmagos processzor található meg, 3 GB LPDDR3 RAM és 32 GB beépített háttértár társaságában. Dual SIM támogatású a modell, azonban a szabadalmaztatott Hybrid SIM tálca miatt a második SIM kártya hely szolgál microSD bővítésre. A nova széria támogatja az LTE-t, az aljára USB-C port került, WiFi-ből viszont csak 802.11b/g/n 2,4 GHz érhető el, amit sajnálhatunk. A Huawei-től megszokott módon 8 megapixeles előlapi kamerát kapunk, míg a hátlapi szenzor 12 megapixeles. Az akkumulátor mérete 3020 mAh. A fém hátlap természetesen tartalmaz ujjlenyomat olvasót, méghozzá a P9-ben is elérhető 4. generációs kiadást.

Huawei nova plus
Huawei nova plus

A nova Plust leginkább a változások irányából érdemes megközelíteni. Ahogy írtam fentebb, a hátlap dizájn eltérő a nova modellhez képest. A kijelző mérete 5,5″-ra nőtt, a kamera 16 megapixeles lett optikai képstabilizátorral (OIS), valamint az akkumulátor 3340 mAh kapacitásúra nőtt és nagyjából itt fogyott el a különbségek sora.

Mind a két nova modell Android 6.0 rendszerrel és EMUI 4.1-gyel érkezik ezüst, szürke és arany árnyalatokban.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával