Hírek

Itt a Huawei Mate 9

A várakozásoknak megfelelően a Huawei leleplezte november 3-án a Mate 8 utódját, a Huawei Mate 9-et, illetve annak limitált kiadását, a Mate 9 PORSCHE DESIGN-t.

huawei-mate-9-1

A Huawei Mate 9 okostelefon külseje sokkal jobban lekerekített az elődhöz képest, valószínűleg azért, hogy még jobban kézben fogható legyen a méretes, 5,9 hüvelykes kijelzővel rendelkező okostelefon. A Mate 8-hoz hasonlóan a Huawei Mate 9 is rendkívül vékony keretet kapott, emiatt várhatóan ugyan olyan jól simul majd a kezekbe.

Kocsi Judit sport mentáltréning

A fém hátlap alatt 4000 mAH kapacitású akkumulátor található meg, amely a Huawei SuperCharge nevű töltési technológiával érkezik. Ennek segítségével az USB-C csatlakozón keresztül 5 amperes áramerősséggel tölthető a készülék, a Huawei ígérete szerint 20 perc töltést követően 1 teljes napig használható a Mate 9.

huawei-mate-9-3

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az előlapon egy 5,9 hüvelykes, FullHD felbontású kijelző található, ez tehát nagyjából megegyezik a Mate 8-cal. Az IPS panelt a divatos 2.5D profillal rendelkező üveg borítja, azaz az oldalsó éleken kecsesen lekerekedik.

A hardvert tekintve nagy meglepetések nem estek. A Mate 9-ben debütált a korábban bejelentett Kirin 960-as chipset. Ebben négy új, Cortex-A73-as mag van 2,4 GHz-en, illetve további négy 1,8 GHz-es Cortex-A53-as mag. Ezen kívül kiemelendő az ARM Mali-G71 MP8, amely szintén a Huawei készülékében debütál a világon elsőként. A phablet 4 GB LPDDR4 memória modult kapott, míg a háttértár az új UFS 2.1-es technológiára épül és 64 GB lesz. Ez microSD kártyával természetesen tovább bővíthető.

huawei-mate-9-2

Kamerákat nézve tovább fejlesztett a Huawei és a Mate 9 is a Leica-val közösen készült. A hátlapi dupla kamera rendszer a Leica 2.0 jelzőt kapta, ugyanis a 12 megapixeles RGB kamerát egy 20 megapixeles, Bayer szűrő nélküli monokróm kamera egészíti ki, ezzel ígérve még jobb képeket. A két kamerához kialakításra került a Hybrid Zoom, amely nem valódi optikai zoom, de a bejelentés szerint a hagyományos digitális zoomnál jobb képességekkel bír. A Mate 9 az első flagship a Huawei-nél, amely 4K-ban képes rögzíteni a videókat. Az előlapon ismételten egy 8 megapixeles kamera kapott helyet, erre f/1.9-es rekeszértékű lencse került.

huawei-mate-9-5

A kiváló ujjlenyomat olvasó, a négy darab mikrofon egyaránt a prémium érzetet erősíti. A Mate 9 hat különböző színben jelenik meg, szürke, ezüst, arany, barna, fehér és fekete árnyalatban lesz kapható. Ezen a modellen debütál az EMUI 5.0 rendszer, amely már Android 7.0 Nougat alatt fut.

huawei-mate-9

A készülék hamarosan kapható Kínában, Franciaországba, Olaszországban, Németországban, Lengyelországban és néhán további országban. Magyarországra várhatóan decemberben érkezik. Az ajánlott ára 699 euró, azaz némileg drágább, mint a Huawei Mate 8 volt a megjelenésekor.

A limitált kiadású, ívelt kijelzős Huawei Mate 9 PORSCHE DESIGN okostelefonról ide kattintva olvashatsz bővebben.

Tetszik a Huawei Mate 9? Mond el róla véleményed a Facebookon!

 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával