Hírek

Kisebb botrány alakult ki a Huawei egyik Google+ posztja körül

A tegnapi napon bombaként robbant a hír, miszerint a Huawei a Google+ oldalán megosztott egy fotót, amelynél a poszt szövege arra utalhatott, hogy a Huawei P9 dual Leica kamerájával készült, azonban a kép EXIF adatai alapján a képet egy Canon DSLR készítette.

huawei-p9-google+-poszt

Kocsi Judit sport mentáltréning

A kép adatok alapján a fotót egy Canon EOS 5D Mark III fényképezőgép készítette EF70-200mm f/2.8L IS II U SM objektívvel és nem a Huawei okostelefonja.

A Google+ poszt szövege magyarra fordítva valahogy így nézett ki:

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Sikerült elkapni ezt a gyönyörű napfelkeltét Deliciously Ella-val. A #HuaweiP9 dual Leica kamerái gyenge fényviszonyok mellett is olyan képet készítenek, mint ez. Gondold újra Te is az okostelefonnal való fotózást és osszd meg velünk a saját napfelkelte képedet. #OO

huawei-p9-google+-poszt-eredeti-foto

A posztot a kisebb sajtóbotrány után törölte a Huawei csapata. Megkérdeztük a Huawei Magyarország képviseletét az esettel kapcsolatban és egy angol nyelvű hivatalos közleményt kaptunk, amely nagyjából a következőnek felel meg:

A közelmúltban nagy port kavart, hogy a közösségi csatornáinkon posztolt képet nem a Huawei P9 készítette. A kép, amely professzionális körülmények között készült egy Huawei P9 reklám forgatása során, azért osztottuk meg, hogy inspiráljuk a közösséget. Észleltük, hogy sokkal egyértelműbben kellett volna megfogalmazni a képaláírást. Nem volt célunk a félrevezetés. Elnézést kérünk az incidensért és a képet eltávolítjuk.

https://www.youtube.com/watch?v=Xyz50EMhU_8

Hogy valójában milyen képeket készít a Huawei P9 dual Leica kamerája napfelkeltekor? Ezzel kapcsolatban képgalériával készülünk! 🙂

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával