Funkciók

Egyedi AOD témák készíthetők EMUI 10 alatt

Az EMUI 10-zel debütált a rendszer új Always On Display felülete, amelyből nem csak az előre telepített opciók lesznek elérhetők, hanem külső dizájnerek is elkészíthetik a saját megoldásaikat hozzá.

EMUI 10 a Huawei P30 Pro telefonon

A Huawei fejlesztői dokumentumaiban rátaláltunk arra az útmutatóra, amely azt tartalmazza, miképpen hozhat létre szinte bárki egy kis hozzáértéssel saját AOD felületet, ami később felhasználható a támogatott készüléken. Az EMUI 10 három különböző Always On Display módot támogat, az alap, most is ismert a digitális óra, mellette pedig a két új a digitális óra háttérképpel és az analóg óra.

Egyedi AOD témák készíthetők EMUI 10 alatt
Az új AOD-k három fő típusa

Megszereztük az EMUI 10 frissítési ütemtervet

A képpel ellátott digitális órából kétféle verzió is készíthető lesz, az egyik esetben az óra a háttérképen jelenik meg, míg a másiknál a kép külön, az óra alatt látható majd. Ezen képek színesek is lehetnek, nem csak fekete-fehér árnyalatúak.

Mind a három verzióból lehet készíteni egyedi megoldásokat, amennyiben azok megfelelnek a Huawei előírásainak, ezeket pedig valószínűleg a Témák alkalmazás gyűjteményébe lehet majd feltölteni a jövőben.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Egyedi AOD témák készíthetők EMUI 10 alatt
A háttérkép kétféle pozícióban is elhelyezkedhet.

Külső értesítéseket is megjelenít a Huawei Always On Display

Egy probléma van csak ezekkel az új Always on Display felületekkel, ezek sajnos EMUI 10 alatt kizárólag a Kirin 990-nel szerelt készülékeken érhetők el egyelőre, így még csak a Mate 30 széria tulajdonosai tudják kihasználni. Egyelőre a Huawei nem közölt információt arról, hogy a jövőben bővíti-e a készülék támogatottságot, amiben biztosan nagyon sokan örülnének.

Így kapcsold be az Always On Display-t Huawei telefonodon

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával