Funkciók

Van egy komoly gond az EMUI 10 új AOD funkciójával

A HDC 2019-en az EMUI 10 bemutatóján láthattuk, hogy az új rendszerben végre fejlődik az Always On Display funkció és többféle felülettel bővül az. De úgy tűnik, hogy nem minden készüléken.

EMUI 10 a Huawei P30 Pro telefonon

A Huawei Always on Display funkciójának három lépéses evolúciója volt eddig. A legelső verzióban az órát, dátumot, időjárást, töltést és egyes gyári alkalmazások jelzéseit (elmulasztott hívás, nem olvasott SMS) tudta megjeleníteni. Az EMUI 9.1-gyel érkezett meg a külső alkalmazások értesítéseinek megjelenítési támogatása, ettől kezdve akár Facebook, Messenger, Spotify és egyéb értesítéseket is képesek voltak az OLED kijelzős modellek megjeleníteni.

A harmadik generációs AOD az EMUI 10-zel debütál, amelynek alap beállításainál a rendszer új Morandi színvilágát követve, az idő múlásával változtatja a színét a megjelenített információ, ráadásul különböző egyszerűbb motívumok, illetve különböző óratípusok is megjeleníthetők lesznek.

Huawei EMUI 10 Always On Display

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az IFA 2019-en résztvehettünk egy EMUI 10 előadáson, ahol azonban egy nagyon szomorú információra is fény derült, méghozzá arra, hogy a rendszer új Always on Display funkciója kizárólag a Kirin 990 SoC-vel ellátott eszközökön lesz elérhető, azaz elsőnek a Mate 30 Szérián.

Ezek az EMUI 10 újdonságai

A Huawei nem indokolta meg ennek az okát, azonban úgy tűnik, hogy a korábbi modellek az EMUI 10 frissítést követően is a most elérhető AOD funkcionalitást kapják csak meg. Ezt igazolja az is, hogy a kiállításon kihelyezett, már Android 10-et és EMUI 10-et futtató P30 és P30 Pro modelleken egyaránt nem volt elérhető az új Always on display funkció, csak az, ami korábban az EMUI 9.1-en is.

EMUI 10 új Always on Display kizárólag a Kirin 990-es csúcsmodellekben

Sajnos tehát egyelőre ennek a funkciónak a fejlődéséről le kell mondaniuk a Huawei P30, P30 Pro, P20 Pro, Mate 20 Pro és Mate 10 Pro tulajdonosoknak, azaz azon felhasználóknak, akiknek OLED kijelzős készülékére érkezik az EMUI 10 frissítés.

Megszereztük az EMUI 10 frissítési ütemtervet

Mindenképpen nagyon szomorúak vagyunk, hogy ezt a funkciót csak az új Kirin 990 SoC-s csúcsmodellekre limitálta a Huawei, csak reménykedni tudunk, hogy ezen modellek megjelenését követően, egy frissítés során a korábbi flagship telefonok tulajdonosai is megkapják majd ezt a funkciót.

Hivatalos a Mate 30 széria bemutatója

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával