HasznosTippek-trükkök

Élet a HMS-sel: App bejelentkezés Huawei ID-val

A Huawei ID ugyan úgy szolgálhat bejelentkezésre külső alkalmazásokban, mint ahogyan a Google fiók, vagy a Facebook profil, erre egy példa a Banggood alkalmazás, amely már tartalmazza ezt a funkciót.

Huawei Mobile Services (HMS): Minden amit tudnod kell róla

A Huawei Mobile Services és a HMS Core integrálásával a fejlesztők elérhetővé tehetik az alkalmazásukban a Huawei ID-s bejelentkezést is. Ezt egyelőre még kevés alkalmazás kínálja, de például a Banggood webshop applikációjában már hozzáférhető.

A HMS Core Account Kit integrációnak köszönhetően, ha valakinek van Huawei ID-ja, az ezen keresztül gyorsan be tud jelentkezni külön felhasználónév és jelszó nélkül is appokba. A hitelesítés előtt a felhasználó láthatja azt, hogy milyen adatok megadására van szükség, azaz hogy a Huawei ID-jából mely információk kerülhetnek át az alkalmazáshoz, ráadásul lehetőség van arra, hogy ezek közül szelektáljon bizonyos adatokat.

Ha valaki bejelentkezett a Huawei ID-val egy alkalmazásba, pl. a Bangoodba, akkor később bármikor visszavonhatja a fiókjának használati engedélyét az alkalmazástól, ehhez a Huawei Fiókközpont Adatvédelem menüpontjában van lehetősége, egy gombnyomással törölhető.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Mi lesz a Google bejelentkezéssel a HMS-es telefonokon?

Gyakran felmerül a kérdés, hogy ha valaki eddig Google, vagy Facebook bejelentkezést használt az alkalmazásokban, mit csinálhat a jövőben a Huawei P40 széria készülékein, vagy bármelyik, GMS-t mellőző Huawei modellen. Jó hír, hogy ezeket egyáltalán nem érinti a GMS hiánya. Akár a Banggood alkalmazásba, akár más appba be lehet jelentkezni a Huawei P40 Pro telefonról Google fiókot, vagy Facebook profilt használva. Hogy mennyire egyszerű az elérhetősége, azt jól mutatja, hogy magába a Huawei ID-ba is be lehet jelentkezni Google fiókkal továbbra is.

Valószínűleg a jövőben egyre több helyen felbukkanhat a Huawei ID-s bejelentkezés. Ennek elsősorban azért lehet majd örülni, mert ez segít kibővíteni a választási lehetőséget a felhasználók számára.

Kipróbálnád a Huawei ID bejelentkezést? Itt tudod megtenni:

Fedezd fel az AppGallery-vel!

Élet a HMS-sel részek:

Az Élet a HMS-sel sorozat hamarosan további cikkekkel frissül.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával