FunkciókHírek

Élet a HMS-sel: közösségi média appok a Mate 30 Prón

Megnéztem a hat legnépszerűbb közösségi média alkalmazást a Huawei Mate 30 Pro készüléken, az összes működik.

Élet a HMS-sel: közösségi média appok a Mate 30 Prón

A teljesen HMS-re és AppGallery-re épülő Huawei Mate 30 Pro telefon kapcsán az egyik leggyakoribb kérdés az alkalmazások elérhetősége. A január 21-i sajtótájékoztatón, amikor bejelentésre került az új csúcsmodell hazai elérhetősége, Krecsmár Csaba, a Huawei Business Development Managere elmondta, hogy Magyarországon és nemzetközi szinten is gőzerővel dolgoznak azon, hogy minél több alkalmazás kerüljön fel az AppGallery-be és azok Huawei Mobile Services támogatással is rendelkezzenek a teljeskörű kihasználhatóságért.

Megnéztem a Mate 30 Pro okostelefonon a hat legnépszerűbb, itthon is használt social media alkalmazást, hogy hogyan érhető el és miképpen használható.

Figyelem! A cikkben szereplő információk a 2020. február 5-i állapotokat takarják. Az AppGallery-be napi szinten kerülnek fel az új alkalmazások, így a későbbiekben azon appok is elérhetővé válhatnak, amelyek most nem találhatók meg benne.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Facebook

A Facebook egyelőre nem tette elérhetővé az AppGallery-ben az alkalmazást. Szerencsére maga a vállalat a saját weboldalán (facebook.com/android) lehetőséget nyújt a közösségi média alkalmazás telepítőfájljának letöltésére. Innen hivatalos Facebook verzió telepíthető, ennek indításakor a Huawei belső rendszere lefuttatja a vírusellenőrzést is és jelzi, hogy nem rendelkezik az app károkozó kóddal és nyugodtan telepíthető. Az alkalmazás hibátlanul működik a Huawei Mate 30 Pro telefonon.

Élet a HMS-sel: közösségi média appok a Mate 30 Prón

Instagram

A képmegosztó alkalmazás telepítése jelenleg a leggyorsabban a Phone Clone segítségével érhető el. A korábbi telefonról átköltöztethető az alkalmazás. Ezt követően bejelentkeztem, megadtam a különböző engedélyeket, amiket mindig kér és gond nélkül használható is. Nem csak a posztolás megy, a story-k elkészítésénél sincs gond, a filterek is működnek.

Telefonklónozó: költözz át az új okostelefonodra!

Élet a HMS-sel: közösségi média appok a Mate 30 Prón

LinkedIn

A Microsoft üzleti közösségi média alkalmazását is a P30 Pro telefonomról másoltam át a PhoneClone segítségével. Ennek működésében sem tapasztaltam hibát, gond nélkül működött minden funkció.

Pinterest

Ezt az alkalmazást én nem szoktam használni, ezért újdonság volt szinte minden benne. A Pinterest appot is a Phone Clone segítségével telepítettem fel a Mate 30 Próra. Itt azt tapasztaltam, hogy elsőnek a Facebook bejelentkezés nem ment, viszont egy gyorsítótár törlés után nekifutottam újból és már ment az FB bejelentkezés, szóval elképzelhető, hogy ez mindentől független eset volt.  Itt pörgettem a képeket, nincs gond.

Twitter

Magyarországon alig használ valaki Twittert, de azért van néhány ezer felhasználója. Ez az alkalmazás sem érhető még el az AppGallery-ben, viszont könnyen felment a Phone Clone segítségével. Itt üzleti fiókkal jelentkeztem be, ezt követően nem volt gond a működéssel, a posztolás is ment.

TikTok

A fiatalok nagy kedvence, a TikTok elérhető az AppGallery-ben, szóval ennél nincs semmilyen trükközés a telepítés során. A telepítést követően minden működik gond nélkül, a videók lejátszhatók, hang van, illetve a feltöltéssel, posztolással sem akadt probléma. Gond nélkül mehet a TikTok-diszkó.

Ami pozitívum, hogy az összes nagyobb, népszerűbb közösségi média alkalmazás használható a Huawei Mate 30 Pro készüléken. Természetesen most még egyes alkalmazások telepítése elsőre komplikáltabb lehet, amíg azokat a fejlesztők nem teszik elérhetővé az AppGallery-ben, viszont azt követően, hogy letudtuk a telepítéseket, nincs velük probléma.

Próbáld ki a Huawei Mate 30 Pro telefont!

Élet a HMS-sel részek:

Az Élet a HMS-sel sorozat hamarosan további cikkekkel frissül.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával