Funkciók

Élet a HMS-sel: ételrendelés a Huawei P40 Próval

Egy este az egyik kedvenc debreceni gyorséttermemből rendeltem (Francia Tacos), amikor is eszembe jutott, hogyan is halad az élet otthonról, ételrendelés során az új HMS-es modellek esetén.

Élet a HMS-sel: ételrendelés a Huawei P40 Próval

A Huawei P40 Pro telefonon néztem meg, mi a helyzet akkor, ha ételt rendelnék házhoz, milyen módon érhetők el a legnépszerűbb megoldások.

Figyelem! A cikkben szereplő információk a 2020. április 7-i állapotokat takarják. Az AppGallery-be napi szinten kerülnek fel az új alkalmazások, így a későbbiekben azon appok is elérhetővé válhatnak, amelyek most nem találhatók meg benne.

Élet a HMS-sel: ételrendelés a Huawei P40 Próval

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Wolt

Amióta itt Debrecenben is elérhető a Wolt, azóta általában ezt használom rendelésre, aminek oka, hogy kifejezetten jó a rendszerük felépítése és saját tapasztalataim alapján gyorsabbak a konkurenseknél.

Sajnos jelen pillanatban még nem érhető el a Wolt alkalmazás az AppGallery-ben. Elsőnek megkérdeztem magát a Woltot, hogy erről mit lehet tudni, készülnek-e elérhetővé tenni az appot. Két hasznos infóval is szolgáltak, hogy a csapatuk dolgozik a HMS Core integráción az alkalmazásra, de nem tudnak még infóval szolgálni, hogy ez mikorra történhet meg. A másik, hogy addig használjam böngészőből, mert amúgy ugyan úgy működik. Igazából a P30 Prón is mindig applikációból használtam, nem is gondoltam a böngészős megoldásra, pedig a felület és a működés is szinte ugyan az, kiraktam az asztalra gyorsindítóként és gyakorlatilag majdnem úgy használható így, mintha alkalmazás volna.

Nem próbáltad még a Woltot? Használd a WH51M kódot és 1000 ft kedvezményt kapsz az első vásárlásodból.

Netpincér

A Wolt mellett a másik, nagyobb forgalmú ételrendelő alkalmazás a Netpincér, amelyet a Netpincér Go kiszállítás egészít ki sok településen. Ez az alkalmazás korábban megkapta már felkerült az AppGallery-be, így gond nélkül letölthető.

Érdekesség, hogy letöltés és indítás után az alkalmazás kiírja, hogy Google Play-szolgáltatások nélkül nem fut, azonban ha ezt leokéztam az indítás után, akkor gond nélkül megy, be tudtam jelentkezni, láttam az éttermeket, ki tudtam választani amit rendelnék és a Simple Pay felületén kifizethető volt a rendelés. Az alkalmazás indítást követően hibaüzenet valószínűleg maga a hiba, ami arra vár, hogy javítsák, de a lényeg, hogy működik probléma nélkül működött a rendelés és minden az appban.

McDonald’s

A McDonald’s alkalmazása sem érhető még el az AppGallery-n, ez azonban számunkra annyira nem probléma, hiszen a McDelivery szolgáltatást itthon a Netpincér GO biztosítja, így a fentebb már említett Netpincér appra van szükség, hogy rendelni lehessen.

KFC Magyarország

A KFC alkalmazása is elérhető már az AppGallery-ről, így gond nélkül letölthető volt a P40 Pro készülékre, kár, hogy az AmRest Kft. fejlesztői nem fordítottak valódi figyelmet a HMS integrációra. Ennek eredménye, hogy az app indításkor jelzi, hogy Google Play-szolgáltatásokra van szüksége a működéshez.

A házhozszállítás egyébként működött az alkalmazásban, be lehet jelentkezni az appba, megadható a szállítási cím, majd kiválasztható, hogy mit rendelnék, Fizetéshez a PayU szolgáltatást használja az app, ennék a kamerára épülő kártyabeolvasó modulja nem működik, viszont kézzel megadva a bankkártya adatait már mehet is a fizetés, jöhet a csirkehusi.

A különböző kedvezménykuponok elérhetők és működnek, látom a korábbi rendeléseimet is. Viszont az Éttermeink menüpont nem működik, csak tölt a képernyő, alatta pedig homályosan az látszik, hogy szeretné a Google Play-szolgáltatásokat az app. Reméljük, hogy a fejlesztők mielőbb pótolják majd a hiányosságot.

Burger King

A Burger King alkalmazása nem érhető el az AppGallery-ben még sajnos. A P30 Pro telefonomon le volt töltve, ezért átküldtem azt appot Phone Clone segítségével a P40 Próra. Itt hibaüzenet nélkül indult el az app.

Az alkalmazáson belül nem lehet házhoz szállítással rendelni, csak elvitelre. Ehhez egy speciális, Bluetooth-os megoldást használ az app, meg tudtam rendelni az ételt, de a fizetés csak akkor lett volna aktív, ha az étterem közelében vagyok. Viszont mivel házhoz szállítás volt a téma, ez annyira nem releváns most. Kiszállítás a Wolt és a Netpincér alkalmazásokon keresztül lehetséges, ezeket pedig fent láthattad már.

Inkább főznél? NOSALTY!

Esetleg most nem rendelnél, hanem van időd és főznél? Ez biztosan gazdaságosabb, ez egészen biztos. Szerencsére az AppGallery-ben letölthető a NOSALTY app, elég sok recepttel és a böngészős megoldással szemben az alkalmazás előnye a “főzőmód”, ami érintésmentes lapozhatóságot kínál.

Hirtelen ezek az appok és szolgáltatások jutottak eszembe, amelyek kiszállítást kínálnak. Persze ezeken kívül több száz, ha nem ezer étel házhozszállítással foglalkozó vendéglátóegység és étterem van, azonban ezek jellemzően webes alapú rendelést kínálnak, amelyek természetesen ugyan úgy mennek a Huawei Böngésző alkalmazásból, mint bármelyik másik eszközön.

Élet a HMS-sel részek:

Az Élet a HMS-sel sorozat hamarosan további cikkekkel frissül.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával