Hírek

Élet a HMS-sel: Waze és egyéb navigációk a P40 Prón

Az Élet a HMS-sel cikksorozat ezen részében a térképeket és navigációs szoftvereket mutatom meg, ezúttal a P40 Pro készüléken.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy működik-e a Google Maps, a Waze, vagy más népszerű térkép és navigációs app hogyan működik a HMS-es készülékek esetén. A Huawei P40 Pro telefonon bemutatom a legnépszerűbb navigációs appokat, hogy mi működik, mi nem benne.

Google Maps

A Google Maps, vagy magyarul Térképek app gyárilag nem található meg a P40 szérián. A MoreApps segítségével telepítettem azt gond nélkül. Indításkor kiírta, hogy nem működik Google Play szolgáltatások nélkül az alkalmazás, viszont ezen üzenet leokézását követően már használható volt. Az alkalmazásban ugyan úgy megjelent a térkép, jól működött a lokalizáció és ha beírtam egy címet, oda a navigálás is elindult, magyarul, hangosan is tudott navigálni. Ami nem működik, az a bejelentkezés az alkalmazásba Google fiókkal. Emiatt olyan funkciókat nem lehet használni, mint például a helyelőzmények, vagy a helyek értékelése, kommentelése. Ezek egyébkét böngészőből is elérhetők, ahogy a navigáció is.

Google Maps a Huawei P40 Prón

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Waze

Szintén a Google fejleszti évek óta a Waze appot, amely gyakorlatilag ugyan úgy működik a P40 Pro telefonon, mint bármelyik másik telefonon. Ezt is a MoreApps használatával telepítettem. Itt nincs gond a bejelentkezéssel, én magam Facebook bejelentkezést szoktam használni a Waze-ben, ami szintén működött. A helymeghatározás megy, ugyan úgy navigál, hozzá lehet adni forgalmi jelentéseket. A hangnavigáció is működik, így tehát a Waze teljeskörűen tud működni.

Waze a Huawei P40 Prón

Here WeGo

Régen talán még a Windows Phone-os Nokiák ingyenes navigációs szoftvereként szerzett hírnevet a Here WeGo rendszere, amely azóta Androidos és iOS-en él tovább, azóta új tulajdonos kezében. Az ingyenes, offline navigációs kínáló app minden funkciója működött a készüléke, navigál, letölthető hozzá a magyar nyelvű hangasszisztens, illetve a térképletöltések is mennek, így a megfelelő letöltések után internetkapcsolat nélkül is működik.

Frissítés: a cikk megjelenését követően, 2020. április 22-től az AppGallery-ben hivatalosan is elérhető a Here WeGo alkalmazás!

Here WeGo a Huawei P40 Prón

MAPS.ME

Az AppGallery-ből elérhető közvetlenül a MAPS.ME nevű navigációs szoftver, amely ingyenesen kínál térképszolgáltatásokat én navigáció is. A funkcionlitása hasonló, mint a Google Térképek esetén, itt is vannak különböző kategóriák alapjá elérhető helyek, bár ez nem olyan kifinomult, mint a Google megoldása. Erre példa, hogy bár én Debrecenből használtam, a Termékek kategóriában feltűnt a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Állatgyógyászati Termékek Igazgatósága (186 km), az Unimet Fogászati Termékek (191 km), illetve a dél-szudáni város, Terekeka (4782 km) az első három helyen. Persze legalább tisztességesen el is navigált volna a közép-afrikai városba, ha szeretném. Szerencsére más kategóriákban már relevánsabb távolsággal rendelkező ajánlások jelentek meg.

MAPS.ME a Huawei P40 Prón

Sygic

Régi, ismert navigációs app a Sygic, ami megtalálható az AppGallery-ben is. Itt a fejlesztő egyetlen optimalizációs hibát vétett, az app ikonjának neve nem lett még lokalizálva. Maga az app viszont teljesen jól tud magyarul és működnek a funkció. A Sygic alapból 7 napos próbaidőt ad a Prémium verzióból Ezt később meg lehet vásárolni. Aki ingyen használná, semmi akadálya, viszont ez esetben a hangnavigációs mellőznie kell.

Huawei Maps

Ez az, amit nem tudok sajnos még megmutatni. Amikor januárban berobbant a hír, hogy a holland Tomtom biztosítja a térképszolgáltatásokat a Huawei számára, vártam azt, hogy a P40 széria bemutatójára készül egy Huawei Térkép alkalmazás, amely az alapértelmezett navigációra szolgál. Sajnos ez jelenleg a cikk írásakor még nem elérhető, bár kifejezetten valószínűnek tartom, hogy rövid időn belül elkészülhet egy ilyen térképszoftver, amely utána a Huawei készülékek alapértelmezett applikációja lesz.

Élet a HMS-sel részek:

Az Élet a HMS-sel sorozat hamarosan további cikkekkel frissül.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával