Hírek

Forró olajban sütötte ki a HUAWEI P30 Prót a magyar milliárdos

Több esetben írtam már a használt készülékek utóéletéről, azok környezeti hatásáról és hogy milyen problémákat okozhatnak a megsérült telefonok. És még mindig olyan butaságokat kell látni, mint hogy a nézettségért egy milliárdos bundáskenyeret csinálni a telefonjából.

Felföldi József, debreceni milliárdos vállalkozó rendkívül aktív TikTokon is, egyik friss videójában egy telefont, valószínűleg egy Auróra kék Huawei P30 Pro modellt paníroz be, majd süt ki forró olajban, hogy a videóban szereplő másik fél ráharapva konstatálja, hogy az nem rántotthús, hanem egy telefon.

Látszólag egy Huawei P30 Pro aurora kék telefont sütnek ki olajban
Látszólag egy Huawei P30 Pro aurora kék telefont sütnek ki olajban

Miért óriási probléma ez?

Bár az influencereknek óriási felelősségük volna, hiszen követőik hallgatnak rájuk, utánozzák őket, ennek ellenére sorozatosan látni, hogy vállalhatatlan dolgokat tesznek a nézettségért.

Felföldi József bundás telefon

Az okostelefonban lévő akkumulátor akár fel is robbanhat a forró olajban, vagy később, amikor ráharap a videóban szereplő férfi. Ha az akkumulátor cellája megsérül, egy zárlat során forró, nehezen eloltható lánggal ég, amely nem csak komoly égési sérüléseket okozhat, hanem olyan mérgező gázok is a levegőbe kerülnek, amelyek belélegezve szintén károsíthatják a környezetet.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Előzd meg, hogy a felpúposodott akkumulátor bajt okozzon!

Az már extra csak ezen felül, hogy ezek a készülékek veszélyes hulladékok ebben a formában. Nagyon fontos volna ezek megfelelő kezelése, újrahasznosítása, hogy megóvjuk a Földünket.

 

Bár Felföldi többször próbált már polihisztor képében megjelenni, még rendőrségi reklámvideóban is szerepelt, mégis érthetetlen, hogy mi vitte rá, hogy ekkora hülyeséget tegyen közzé.

NE kövesd a tettét. Gondolkozz. Védd a környezeted. Ne legyél olyan hülye, mint aki kisüt egy telefont forró olajban.

Rövid ideig használunk egy telefont és ez nagy környezeti terhelést okoz

Az idén is sok telefon végzi “kukában” újrahasznosítás helyett

Így kezdődik a telefonok újrahasznosítása Magyarországon

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával