Funkciók

Gyorsan terjed az AI az okostelefonokban

2018 év végére a kiadott telefonok 30%-ában lesz már AI funkció.

A Huawei 2017 őszén jelentette be a Kirin 970-et, az első mobil SoC-t, amely dedikált NPU-val, azaz egy neurális feldolgozó egységgel rendelkezik. Eltelt 1 év és az AI teljesen beépült az életünkbe, legalábbis úgy tűnik.

Kirin 980: új szintre lép

A Digitimes jelentése szerint 2018 Q4-ben (azaz október és december között) a kiadott okostelefonok 30%-ában lesz valamilyen AI megoldás, azaz a Huawei olyan innovatív lépést tudott mutatni a piacnak, amelyet a többi szereplő is követ.

A felmérések azt várják, hogy az AI-val felszerelt modellek közül többségben lesz a hardveres NPU-val rendelkező modellek (ehhez elsősorban az új Kirin 980 és az Apple A12 Bionic járul majd hozzá) száma, míg kevesebb lesz a szoftveres AI-t használó modellek száma.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kirin 980: új szintre lép

A Huawei teljes mellszélességgel kiáll az AI mellett, a Kirin 980-ba már két darab Cambrian 1H NPU egység került, mellette a Mate 20 Lite-ban megtalálható Kirin 710 is rendelkezik AI képességekkel.

Októberben jön a Mate 20 széria csúcsa

Az okostelefonokban az AI elsősorban a képalkotás során segít a felhasználóknak, azonban a Huawei-nél a rendszer sebességének vezérlésében, az akkumulátorkezelésben és több más területen is kiveszi a részét a mesterséges intelligencia.

Forrás
Digitimes

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával