Frissítés

Itt az Android 11 a Huawei-nél

A Huawei Nova 9 lett a gyártó első telefonja, amely gyárilag EMUI 12-vel érkezett.

Itt az EMUI 12

Korábban csendesen leplezte le a gyártó az EMUI 12-t, ráadásul nem is Huawei telefonon debütált elsőnek a rendszer a TCL által gyártott FFALCON Thunderbird FF1-en. Most a Nova 9 bemutatóján kapott külön kisebb szekciót az EMUI 12.

Az EMUI 12 már Android 11 alapokon érkezik. Kifejezetten lassan jutott el ide a Huawei. Pár éve már azt a gyakorlatot követte a Huawei, hogy az EMUI verziószáma az Androidét követi. Egy éve azonban nem így történt, az EMUI 11-es felület Android 10-zel futott csak. Most az EMUI 12-höz már az Android 11 jár. Igaz, hogy közben a Google már bejelentette az Android 12-t.

Az új Huawei Nova 9-en sincs GMS, nem rendelkezik Google szolgáltatással. A Huawei Mobile Services dolgozik helyette, az AppGallery-vel, immáron a HMS Core 6.0-val.  

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az EMUI 12 gyakorlatilag a HarmonyOS felületét és funkcióit kapta meg. Belekerült a Control Panel, a Device+, a Distributed File System, stb.

A Huawei Nova 9 már gyárilag Android 11-gyel és EMUI 12-vel kerül a boltok polcaira. Az előtte pár nappal elérhetővé vált Nova 8i viszont még csak Android 10-et és EMUI 11-et futtat. Nincs jelenleg semmilyen információ arról, hogy a korábbi modellek mikor frissülhetnek esetleg EMUI 12-re, nem adott ki frissítési tervet még a Huawei.

Itt az EMUI 12

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával