Kiegészítők

Huawei P30 Pro vízalatti búvártok bemutató

A nyári szezonban megnő az igény a vízalatti fotózásra, amelyet nem célszerű speciális védelemmel kipróbálni, még a vízálló telefonok esetén sem. Pont ezért próbáltuk ki a Huawei P30 Pro Snorkeling Case kiegészítőjét, ami a tengeri búvárkodást is lehetővé teszi a telefonnal.

Huawei P30 Pro vízalatti búvártok bemutató

Mennyire vízállóak valójában a Huawei telefonjai?

A Huawei Mate 20 Pro telefonhoz készített elsőnek búvárkodáshoz szánt vízálló tokot a gyártó, majd a P30 Pro is kapott egy ilyen opcionális kiegészítőt. Sajnos Magyarországon egyik modellhez szánt búvártokot sem forgalmazza a Huawei, így mi is a német Amazonról rendeltük meg, amúgy igen jó áron a Huawei P30 Pro modellhez, hogy kipróbálhassuk ezt.

A tok méretes csomagolásban érkezik és kibontva is elég nagy, igazán tekintélyt parancsoló már a tömege is. Nyilván ezt a kiegészítőt nem a mindennapi használatra gyártotta a Huawei, így a kompakt kivitel nem volt előírás.

Huawei P30 Pro Snorkeling Case vásárlás

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Az előlapon kemény, de vékony plexi lap védi a kijelzőt használat közben. Száraz környezetben ezen keresztül vezérelhető a telefon, azonban a kijelző széleit nehéz elérni, ami problémát okozhat a gesztusvezérlésnél, valamint az ujjlenyomat olvasó sem működik. Azonban mivel ezt a tokot kifejezetten videózásra és fotózásra szánták víz alatt, így nem is várható el tőle, hogy tökéletesen vezérelhető legyen a többi funkció is.

A hátoldalon van egy markolat, amely jobb fogást biztosít, valamint felül egy masszív plexi védőlemez, ezen keresztül érhető el a kameralencsék számára a vízben való fotózás lehetősége, érdemes azonban figyelni rá, hogy ne karcolódjon meg, hiszen ez a képminőség romlásával járhatna.

Oldalról megnézve is elég vastag lett a sötétkék színű Snorkeling Case, de legalább ezzel is azt sugallja, hogy igen, nyugodtan merítsd bele a sós vízbe mélyen a 300 ezer forintos telefonodat. Az oldalsó élen található egy hagyományos állvány menet, így lehetőség van állványra, szelfi botra, vagy egyéb kiegészítőre rögzíteni a telefont. A jobb alsó sarok tartalmaz egy akasztó pontot, amelybe csuklópánt köthető be, búvárkodás esetén ennek haszálata jól jöhet, hiszen ha egy áramlat elkapná a telefont, egyszerűbb ha rögzítve van és nem viszi el, mint utána úszni és utána esetleg keresni a készüléket.

Az alsó élen van a zár, amely segítségével a víztől mentes maradhat a tokban a telefon. Ez egy biztonsági zár, kinyitni úgy lehet, hogy a rajta lévő gombot megnyomjuk, majd 180 fokban elfordítjuk a zárat. Ezzel tudjuk felnyitni, ekkor a túlsó oldalon lévő zsanér mentén felnyílik a fedlap. Érdemes vigyázni ilyenkor a telefonra, nehogy kizuhanjon a tokból – saját tapasztalat!

A tokon belül gumibakok rögzítik a telefont, hogy ne mozogjon és ne kopjn a felülete. A gyártó előírásai alapján célszerű ha nincs üvegfólia a P30 Pro előlapján, vagy hátlapján ahhoz, hogy a tokba megfelelően illeszkedjen a telefon.

Huawei P30 Pro vízalatti búvártok bemutató

Miután a P30 Pro telefont behelyeztük a tokba és visszafordítva a zárat bezártuk tökéletesen a telefont, még nincs kész a vízállóság, a tokot jól össze kell nyomni minden oldalon, hogy a fedlap és a hátsó rész közötti rés azonos szélességű legyen végig, így érhető el a végső használathoz a megfelelő állapot.

A kamera alkalmazásban van egy Víz alatt mód, ami kifejezetten a P30 Pro Snorkeling Case-hez lett beépítve. Ezt bekapcsolva az érintőképernyő deaktiválódik, így a víz alatt sem nyomódik el, helyette a bekapcsológombbal és a hangerőszabályozásokkal vezérelhető a fotózás és a videózás. A végén az érintőképernyőn lévő gomb hosszú megérintésével lehet deaktiválni a víz alatti kamera módot.

A Huawei fontos biztonsági dolgokat is megjelenít a felhasználói útmutatóban. A tokot az első használat előtt telefon nélkül, egy nedvszívó papírral (ami a csomagolásban van), ki kell próbálni, lehetőségekhez mérten akár 10 méter mélyen, egy órán keresztül. Ha ezt követően felnyitva a tokot, száraz teljesen a papír, nyugodtan használhatjuk a telefonnal is, hiszen biztosan megfelelően vízálló, mentes az esetleges hibától. Ezt nem csak az első használat előtt érdemes megtenni, hanem akkor is, ha a jövőben hosszabb pihenő után kerül elő a tok. A tokot használat után folyó csapvízben le kell mosni, hogy megszabaduljon minden szennyeződéstől, ami rákerült, ezzel elkerülve az amortizációt.

Huawei P30 Pro vízalatti búvártok bemutató

Amit kiemel még a Huawei is, hogy a P30 Pro Snorkeling Case édes és sós vízben is használható, azonban a kénes vizeket kerülni kell, ezekben nem garantált a vízállóság, valamint tok vízállóságának végét is okozhatja.

Bár a Huawei P30 Pro IP68-as vízállósággal rendelkezik, nem ajánlott azt a tok nélkül akár sós, akár édes víz alá meríteni fotózás céljából, mert bizony nem erre tervezte a Huawei. Pont ezért készült a Snorkeling Case hozzá, ezzel lehetőség van biztonságosan használni a telefont víz alatt fotózásra és videózásra is.

Huawei P30 Pro Snorkeling Case vásárlás

Huawei Mate 20 Pro Snorkeling Case vásárlás

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával