Frissítés

A HarmonyOS 2022-ben jön Európában okostelefonokra

A Huawei Nova 9 Kínában HarmonyOS-szel jelent meg. Október 21-én a bécsi bemutatón viszont a globális piacra szánt modellt Android 11-gyel és EMUI 12-vel mutatta be a cég.

HarmonyOS különböző képeken

A bemutatót követően Derek Yu adott interjút, amelyen felmerült a kérdés, hogy miért nem HarmonyOS-t kapott a készülék. A válaszban elhangzott, hogy jelenleg a telefonok terén csak Kínában vezették be a HarmonyOs-t – bár ezt eddig is tudhattuk. Azt is elmondta viszont, hogy 2022-ben fog Európába jönni a Huawei új operációs rendszere. Ez alatt valószínűleg azt érthette, hogy okostelefonokra – hiszen a Huawei MatePad 11, a Huawei Watch 3 széria és az új Huawei Watch GT 3 széria már alapból HarmonyOS-t futtat.

Derek Yu említett egy nagy bemutatót is 2022. márciusára – ez több válaszában is felbukkant. Hogy ez az MWC 2022-n lesz-e ( február 28. és március 3. között rendezik meg), vagy egy különálló sajtóeseményen, azt egyelőre nem tudni. 

Az elvitathatatlan tény, hogy a HarmonyOS működik az európai környezetben, hiszen a MatePad 11 is teljesen jól használható, nincs rá különösebb panasz. Igaz azonban az is, hogy a Nova 9-en futó EMUI 12 kinézetében és funkcióiban is megegyezőnek tűnik a HarmonyOS-szel. Nehéz összerakni, hogy hol végződik az Android-EMUI és hol kezdődik a HarmonyOS.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával