HírekKiegészítők

6 éves a Huawei Watch, a vállalat első okosórája

Hihetetlen gyorsan telik az idő, példa erre, hogy 6 éve jelent meg a Huawei első okosórája, a prémium kialakítású Huawei Watch.

6 éves a Huawei Watch, a vállalat első okosórája

Az MWC 2015-ön, Barcelonában mutatkozott be a Huawei Watch, amely akkor 1,4”-os AMOLED kijelzőt kapott, zafír kristály borítással és rozsdamentes acél tokozással. 2014-2015 környékén a zafírkristályt kiáltották ki a jövő kijelző borításának rendkívül magas karcállósága miatt, végül azonban csak néhány okostelefon kameralencséjét alkotta, illetve pár okosóra kijelzőborítását, okostelefon előlapon nem tudta megvetni magát, valószínűleg részben ára, részben merevsége miatt.

6 éves a Huawei Watch, a vállalat első okosórája

A 2015. március 1-én bemutatkozott okosóra az első volt a Huawei-től ami Android Wear operációs rendszerrel rendelkezett, ezt a Google később átnevezte Wear OS-re. Az óra Qualcomm processzort, 512 MB RAM-ot, 4 GB háttértárat kapott, Bluetooth 4.1-gyel kommunikált és rendelkezett pulzusmérővel, 6-tengelyű giroszkóppal, barométerrel és képes volt egyes sportgyakorlatokat automatikusan felismeréni és indítani hozzá az edzésprogramot.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Ezen az órán debütált az akkor még kezdetleges Huawei Health ökoszisztéma, amely mára központi eleme lett a Huawei kiegészítőinek.

A Huawei Watch rendkívül prémium kialakítását a doboza is jelezte, hiszen nem a hagyományos papírdobozba került, hanem egy rendkívül finom tapintású, fém mechanikával felnyíló dobozba, műbőr párnán pihent az óra. A Watch fém és bőr szíjjal is piacra került, illetve készült belőle arannyal futtatott, díszkövekkel kirakott kiadás is. Volt egy ultra prémium verzió, színarany tokozással, állítólag 17 ezer dollár körüli árral, bár erről később nem nagyon lehetett hallani.

Huawei Watch tesztem 2016-ból:

A Huawei Watch volt az egyik leginkább prémium órája a vállalatnak. Az azt követő Huawei Watch 2 már rendelkezett ugyan eSIM támogatással, a megjelenése azonban sokkal sportosabb volt, az anyagminőség pedig szolidabb. Ezt követően jött a Huawei Watch GT, Wear OS helyett zárt Lite OS-szel, viszont így már 2 hét üzemidővel. Ezt követte a Watch GT 2, Watch GT 2e, illetve tavaly ősszel a Huawei Watch GT 2 Pro, amely anyaghasználata már sokkal inkább emlékeztet az első Huawei Watch órára.

Huawei Watch GT 2 Pro sportóra teszt

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával