Hírek

Itt a valóban vezeték nélküli tévé

Las Vegasban debütált a nem túl ismert nevű Displace nevű vállalat új tévéje, amely valóban vezeték nélküli.

A CES 2023 kiállításon bemutatott megoldás egy olyan 55”-os tévé, amely teljesen vezeték nélküli. Az energiaellátásról négy, egyenként 35 Ah kapacitású 10,8 V feszültségű akkumulátor gondoskodik. A bemutató szerint a Displace megoldása napi 6 óra tévénézéssel egy hónapig tud működni anélkül, hogy töltenénk az akkumulátorokat.  Az akku csomagokat a tévé oldalából lehet kihúzni, becsúsztatni.

Displace TV
Négy darab tölthető, cserélhető akkumulátor gondoskodik az egy hónapos üzemidőről.

Nem csak kábelei, talpa sincs a tévének, helyette különleges, “active-loop vacuum technology” névre keresztelt megoldással rögzül. Ez elviekben azt jelenti, hogy két nagy téglalap alakú fekete egység van a hátoldalon, amely rászippantja magát a falra, vagy akár az üvegre is. Bár azért akadnának kétségeim, hogy minden esetben kellően stabil megoldást adhatna-e ez.

Displace TV
Egyszerűen a falra illeszthető és ott marad a gyártó ígérete szerint

A vékony kerettel a Displace azt ígéri, hogy akár több tévét is egymás mellé lehet tenni és ennek segítségével növelni a látómezőt. Négy ilyen kijelzővel egymás mellett egy 110”-os 8K-s tévé alkotható, vagy 16 tévével egy 16K-s 220”-os kijelző. A képernyők vezeték nélkül csatlakoznak egymáshoz és a több megjelenítő egyben ad ki egy nagyobb képet – igaz vékony keretekkel elválasztva. Persze ez egy elég optimista dolog a gyártótól, hogy rögtön négyesével, vagy tizenhatosával vigyék a termékét.

Displace TV
Így néz ki négy Displace TV egymás mellett

Se kábel, se talp, se távirányító. Igen, nincs távirányító. A tévé tetején egy felugró 4K kamera van beépítve, amely kézmozdulatokkal kínál lehetőséget a tévé irányítására. 

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A Displace TV-re ára nettó 2 999 dollár lesz, azaz közel 1,2 millió forint. Viszont ha valaki négyet vesz, az csak 9 ezer dollár, azaz gyakorlatilag egy negyediket “ingyen” kap – azt követően, hogy háromért kifizeti a kb. 3,4 millió forint plusz áfa összeget.

Kezdődik a CES 2023, a HUAWEI nélkül

Fokozatmentes optikai zoom modult fejlesztett az LG telefonokhoz

Az Apple megoldását használja majd a Qi2 vezeték nélküli töltés szabványa

2000 nites, telefonokba szánt OLED kijelző a CES-en

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával