Funkciók

Vezeték nélkül is használható lesz az Android Auto funkció

Az Android 11 operációs rendszerrel végre szélesebb körben is elérhető lesz a telefonok csatlakoztatása az autóhoz vezeték nélkül az Android Auto megoldást használva.

Android Auto

Még 2018-ban jelentette be a Google a vezeték nélküli csatlakoztathatóság lehetőségét, azonban jelenleg még csak a Google Pixel és a Samsung Galaxy telefonjai számára elérhető funkció. A Google most frissítette az Android Auto támogatási oldalát, amiből kiderült, hogy az Android 11.0-val már szélesebb körben is elérhető lesz a vezeték nélküli funkcionalitás.

Mikor kap Android 11-et a telefonom?

Az Android Auto kábel nélküli csatlakoztathatóságához mind a telefonnak, mind az autó fejegységének támogatnia kell az 5 GHz-es WiFi sávot, ezen keresztül fog ugyanis kommunikálni a két eszköz. Természetesen feltétel az is, hogy az autó fejegysége valóban rendelkezzen az Android Auto támogatással is.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Jelenleg hivatalosan Magyarországon nem érhető el az Android Auto funkció, bár a korábbi Huawei telefonok, amelyek EMUI 10-re frissültek, tartalmazzák ezt a funkciót itthon is. Az újabb, kizárólag HMS-re épülő modelleken sajnos nem érhető el az Android Auto. A Huawei egy jóval összetettebb, kiterjedtebb megoldást fejlesztett a HiCar-t, azonban ez egyelőre csak Kínában érhető el, az első támogatott autót a BYD mutatta be, júniusban.

Júniustól jönnek a Huawei HiCar támogatású új autók

Jön az Android 11, ezek lesznek az újdonságok benne

Android Auto az EMUI 10-et futtató Huawei telefonokon

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával