Hírek

A Leica után a PORSCHE DESIGN-t is bukta a HUAWEI

A HUAWEI az elmúlt 10 évben csúcsra járatta a partneri együttműködéseket. Szinte mindenki tudta az elmúlt években, hogy a Huawei legjobb kamerát telefonjaiban. LEICA lencsék vannak, ez volt a legnagyobb volumenű kampány talán, de kifejezetten hangsúlyos volt a Mate 9 széria óta tartó PORSCHE DESIGN együttműködés is.

Immáron mind a két nagy együttműködés véget ért és a konkurencia élvezi a márkák előnyeit. Korábban már tudni lehetett, hogy véget ért a HUAWEI P9 – P50 széria között tartó több éves HUAWEI-Leica kooperáció. Ennek első jele az volt, amikor 2021-ben egy Sharp okostelefon jelent meg Leica kamera megjelöléssel. Ezt követően 2022. elején bezárt a közös kamera kutató- és fejlesztőközpont is. Ezután a szöget az verte be a koporsóba, hogy a Xiaomi bejelentette partnerségi megállapodását a Leica-val. A HUAWEI válasza a Leica elvesztésére a saját fejlesztésű XMAGE képalkotó megoldás volt, amely a tesztek alapján egyelőre jól szerepel, míg a Xiaomi nem tudott új partnerével valóban kiemelkedőt alkotni.

Kocsi Judit sport mentáltréning

Most pedig egy másik ikonikus együttműködés megszűnése vált egyértelművé. Korábban is sejteni lehetett, hogy nem dolgozik már együtt a HUAWEI és a PORSCHE DESIGN. A Mate 9 széria nyitotta a sort a PD kiadású modellekkel  és a Mate 50 széria volt az utolsó, amelyből még készült ilyen külön kiadás. Korábban még kiderült az is, hogy Cristiano Ronaldo is használ PORSCHE DESIGN HUAWEI telefont. A Mate 60 szériából már nem készült ilyen kiadás. Ennek oka pedig most vált egyértelművé, amikor a HUAWEI-ből 2020-ban kivált HONOR bejelentette, hogy együttműködést írt alá a PORSCHE DESIGN céggel.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

HONOR PORSCHE DESIGN együttműködés

Az ex-HUAWEI brand immáron önálló gyártóként van jelen a piacon és bejelentése szerint 2024. januárjában mutatja be az első PORSCHE DESIGN HONOR okostelefont, amely Kínában fog megjelenni, nemzetközi elérhetőségről nem tudni még. Az első PD modellje valószínűleg a Magic6 széria egyik tagja lesz.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával