Hírek

Idén 600, jövőre 300 dolláros 5G-s Huawei telefon jöhet

A Financial Timesnak adott interjút Peter Zhou, a Huawei wireless marketing részlegének CMO-ja, amelyben az 5G-s telefon árakról is beszélt.

Az első 5G képes eszközök nem lesznek a legolcsóbbak, ezt tudjuk. A Huawei palettájáról a Mate X-nek ismerjük már az árát, amely 2299 euróba kerül, igaz ez elsősorban nem az 5G, hanem az összehajtható kijelző miatt lett ilyen magas árazású.

Együtt demózták a Mate X-et és Mate 20 X 5G-t

Peter Zhou azonban elárulta azt, hogy a Huawei még idén szeretne 600 dolláros 5G okostelefont piacra dobni (ez kb. a Huawei P30 árszintje). Ezt az árat pedig tovább nyomhatják. 2020-ban talán már fele annyiért, 300 dollárért is kínálhatnak 5G képes okostelefont (ez kb. a Huawei P30 Lite árszintje).

A Huawei első 5G-s okostelefonja, amely piacra kerül a Mate X lehet, várhatóan júniustól megvásárolható. A Huawei Mate 20 X 5G kiadása pedig várhatóan augusztustól lesz megvásárolható egyes piacokon, ennek áráról azonban nincs információ még. A készülék 4G verziója drágább a 600 dolláros ársávnál, ami azt sejteti, hogy lesz még ezen kívül új, olcsóbb modell idén, amely 5G-vel érkezik. Várhatóan már a Huawei Mate 30 széria között is lesz olyan kiadás, amely 5G-s lesz.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

Forrás
Financial Times

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával