Hírek

Huawei Mate 30 Pro: szétszedve

Az iFixit hozzájutott a Huawei Mate 30 Pro okostelefonhoz és darabjaira szedte, meglepő, de az új csúcsmodelljobban javítható, mint az elődjei.

Huawei Mate 30 Pro teszt

Bár a telefon külsejének legnagyobb felületét borító eleme a 6,53”-os Horizon Display kijelző, ami 88 fokban hajlik az oldalsó élre, mégis ez az utolsó komponens, amely kiszerelhető a készülékházból. Ezen modell esetében is a hátlapon keresztül lehet bejutni a készülékházba, amely könnyebb, mint az elődök esetén, az üveg borítás belső felén nincs kábel, vagy egyéb komponens rögzítve, így könnyen levehető a középső keretről.

A hátlap alatt lévő műanyag panel tartalmazza a vakut, az NFC antennáit és a vezeték nélküli töltéshez szükséges tekercseket. Az USB-C port is könnyen lecsatlakoztatható az alaplapról egy szalagkábel segítségével.

Huawei Mate 30 Pro teszt

Az akkumulátor felett egy hosszú szalagkábel fut még el, ezt kiemelve az telep jöhet, amely a megszokott módon ragasztva van és a sárga műanyag csíkok segítségével kiemelhető. A 4500 mAh kapacitású telep a legnagyobb, amelyet a Huawei a csúcsmodelljeiben alkalmazott eddig.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a Huawei közösség csoportunkba a szakmai segítségért!

A négy kamerát egyetlen modul tartalmazza, amely egyben kiemelhető. Rajta a 40 megapixeles SuperSensing Camera a Sony IMX600-as, a 40 megapixeles Cine Camera pedig az IMX608-as szenzorra épül. A 8 megapixeles telefotó kamera OV08A10-es szenzorral, míg a ToF az IMX316-os szenzorral lett megoldva. A kamera kivételét követően az alaplapon marad egy dot projector modul, amely a 3D-s felismerést segíti.

Az előlapi szenzorszigetbe épített kamerák is könnyen kiemelhetők. Ebből kettő egy panel van, a 32 megapixeles szelfi kamera (IMX332), illetve a 2,4 megapixeles gesztusérzékelő kamera (IMX332) jár párban. Külön helyezkedik el a 3D-s mélységélességet mérő TOF szenzor (IMX516).

Ezután külön kiemelhető az USB-C csatlakozó és annak Y kábele, a kijelző alá épített hangszóró, a SIM SLOT, valamint az optikai ujjlenyomat olvasó (Synopsys S3909) is.

Az L betűt formázó alaplap egyik oldán kétféle (Hi6421 és Hi6422) teljesítmény menedzselő IC, STMicroelectronis vezeték nélküli töltést vezérlő IC, Halo Micro akkumulátort vezérlő IC, a Dot projector és mikrofon található. A másik oldalára került integrálásra az SKhynix LPDDR4X 8 GB-os RAM modul, alatta pedig a Kirin 990 SoC (ez a kettő egymás felett helyezkedik el). A Toshiba által gyártott 256 GB-os UFS chip, a HiSilicon Wi-Fi modul, további power management IC, NFC vezérlő, RF vevőegység is helyet kapott, plusz van egy üres chip hely, ahova az 5G-s modell esetén kerül 5G vezérlőmodul.

Állítsd be háttérképnek a telefonodat belülről

A kijelző alá épített hangszóró mellett egy speciális vibramotor van, amely az Apple Taptic Engine megoldásához hasonló.

A keretről a kijelzőt leszerelni már sokkal nehezebb,  ezen már a tapasztalt szerelőknek is meg kell dolgoznia, hogy egyben lekerüljön a lekerekített kijelző.

Ezért adom el a Huawei Mate 30 Prót

Huawei Mate 30 Pro: szétszedve

A Huawei Mate 30 Pro az iFixit 10-es szerelhetőségi skáláján 5 pontot ért el, az jobb, mint a Mate 20 X 5G, Mate 20 Pro, P30 Pro, P20 Pro és Mate 10 Pro eredménye (mind 4 pontot ért el). Természetesen ennek ellenére még egyáltalán nem nevezhető könnyen szerelhetőnek.

Fontos, hogy a jövőben az esetlegesen meghibásodó Huawei okostelefonoddal keresd a hivatalos Huawei szervizeket, ahol szakszerűen tudják javítani azt. A nem hivatalos szervizekben nem csak a garancia fog ugrani, hanem többek között az esetleges vízállóság is egy javítást követően.

Source
iFixit

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker