Hírek

Huawei Mate 30 Pro: szétszedve

Az iFixit hozzájutott a Huawei Mate 30 Pro okostelefonhoz és darabjaira szedte, meglepő, de az új csúcsmodelljobban javítható, mint az elődjei.

Huawei Mate 30 Pro teszt

Bár a telefon külsejének legnagyobb felületét borító eleme a 6,53”-os Horizon Display kijelző, ami 88 fokban hajlik az oldalsó élre, mégis ez az utolsó komponens, amely kiszerelhető a készülékházból. Ezen modell esetében is a hátlapon keresztül lehet bejutni a készülékházba, amely könnyebb, mint az elődök esetén, az üveg borítás belső felén nincs kábel, vagy egyéb komponens rögzítve, így könnyen levehető a középső keretről.

A hátlap alatt lévő műanyag panel tartalmazza a vakut, az NFC antennáit és a vezeték nélküli töltéshez szükséges tekercseket. Az USB-C port is könnyen lecsatlakoztatható az alaplapról egy szalagkábel segítségével.

Huawei Mate 30 Pro teszt

Az akkumulátor felett egy hosszú szalagkábel fut még el, ezt kiemelve az telep jöhet, amely a megszokott módon ragasztva van és a sárga műanyag csíkok segítségével kiemelhető. A 4500 mAh kapacitású telep a legnagyobb, amelyet a Huawei a csúcsmodelljeiben alkalmazott eddig.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A négy kamerát egyetlen modul tartalmazza, amely egyben kiemelhető. Rajta a 40 megapixeles SuperSensing Camera a Sony IMX600-as, a 40 megapixeles Cine Camera pedig az IMX608-as szenzorra épül. A 8 megapixeles telefotó kamera OV08A10-es szenzorral, míg a ToF az IMX316-os szenzorral lett megoldva. A kamera kivételét követően az alaplapon marad egy dot projector modul, amely a 3D-s felismerést segíti.

Az előlapi szenzorszigetbe épített kamerák is könnyen kiemelhetők. Ebből kettő egy panel van, a 32 megapixeles szelfi kamera (IMX332), illetve a 2,4 megapixeles gesztusérzékelő kamera (IMX332) jár párban. Külön helyezkedik el a 3D-s mélységélességet mérő TOF szenzor (IMX516).

Ezután külön kiemelhető az USB-C csatlakozó és annak Y kábele, a kijelző alá épített hangszóró, a SIM SLOT, valamint az optikai ujjlenyomat olvasó (Synopsys S3909) is.

Az L betűt formázó alaplap egyik oldán kétféle (Hi6421 és Hi6422) teljesítmény menedzselő IC, STMicroelectronis vezeték nélküli töltést vezérlő IC, Halo Micro akkumulátort vezérlő IC, a Dot projector és mikrofon található. A másik oldalára került integrálásra az SKhynix LPDDR4X 8 GB-os RAM modul, alatta pedig a Kirin 990 SoC (ez a kettő egymás felett helyezkedik el). A Toshiba által gyártott 256 GB-os UFS chip, a HiSilicon Wi-Fi modul, további power management IC, NFC vezérlő, RF vevőegység is helyet kapott, plusz van egy üres chip hely, ahova az 5G-s modell esetén kerül 5G vezérlőmodul.

Állítsd be háttérképnek a telefonodat belülről

A kijelző alá épített hangszóró mellett egy speciális vibramotor van, amely az Apple Taptic Engine megoldásához hasonló.

A keretről a kijelzőt leszerelni már sokkal nehezebb,  ezen már a tapasztalt szerelőknek is meg kell dolgoznia, hogy egyben lekerüljön a lekerekített kijelző.

Ezért adom el a Huawei Mate 30 Prót

Huawei Mate 30 Pro: szétszedve

A Huawei Mate 30 Pro az iFixit 10-es szerelhetőségi skáláján 5 pontot ért el, az jobb, mint a Mate 20 X 5G, Mate 20 Pro, P30 Pro, P20 Pro és Mate 10 Pro eredménye (mind 4 pontot ért el). Természetesen ennek ellenére még egyáltalán nem nevezhető könnyen szerelhetőnek.

Fontos, hogy a jövőben az esetlegesen meghibásodó Huawei okostelefonoddal keresd a hivatalos Huawei szervizeket, ahol szakszerűen tudják javítani azt. A nem hivatalos szervizekben nem csak a garancia fog ugrani, hanem többek között az esetleges vízállóság is egy javítást követően.

Forrás
iFixit

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával