A Google bejelentette az Android 8.0 Oreo rendszert, amelyet valószínűleg sok Huawei tulaj vár a készülékére.

Mikor érkezik az Andorid 8.0 Oreo a Huawei-re?

Fontos már az elején leszögezni azt, hogy a Google augusztus végén kiadott Android 8.0 Oreo rendszere egyelőre csak a Google referencia modelljeire érhetők el, a többi gyártó csak később érkezik a frissítésekkel.

A Google közzétette a partneri listáját azon gyártókról, amelyek készülnek az Android 8.0 kiadásával. Ezek között természetesen ott van a világ harmadik legnagyobb okostelefon gyártója, a Huawei is. Egy Huawei modellre egyébként már most elérhető az update, a Google által frissített Nexus 6P-re.

A Huawei egyelőre semmilyen hivatalos kommunikációt nem folytatott az Android 8.0 Oreo kiadásával kapcsolatban, valószínűleg ennek fő oka az, hogy friss kiadású a rendszer és még a fejlesztések folynak.

A tavalyi évben az Android 7.0 Nougat elsőnek a Mate 9-en érkezett meg, vele párhuzamosan pedig bemutatkozott az EMUI 5.0 felhasználói felület. Joggal feltételezhető tehát az, hogy az október 16-án bemutatkozó Huawei Mate 10 okostelefon lesz a gyártó első Android 8.0 Oreo-t futtató készüléke, ráadásul itt debütálható a még be sem jelentett EMUI 6.0 felhasználói felület is.

A további frissítéseket tekintve homályos a lista, hiszen a Huawei egyelőre semmit sem erősített meg. Ezek nélkül leginkább tippelni lehet csak arra, hogy mely modellekre érkezik majd az Oreo. Valószínűsíthető, hogy a Kirin 960-nal szerelt modellek megkapják, amely azt jelentené, hogy a Huawei P10, a Huawei P10 Plus, a Huawei Mate 9, a Honor 8 Pro és a Honor 9 tulajdonosoknak félig már zsebben lehet a frissítés gondolata.

Amint hivatalos megerősítés érkezik a Huawei-től, természetesen azonnal beszámolunk.