Hírek

Bemutatkozott a Huawei Matebook D 15 notebook

A májusi Huawei elleni USA szankciókat követően, most itt van az új Huawei Matebook D 15 notebook!

Bemutatkozott a Huawei Matebook D 15 notebook

Ahogyan a neve is sugallja, a Huawei Matebook D 15 notebook kijelzője 15,6”-os és IPS panelre épül, 1920×1080 pixeles felbontással, 16:9-es képaránnyal, 178 fokos betekintési szöggel, valamint a vékony kereteknek köszönhetően 87%-os képarnyő-aránnyal.

A készülékház alatt már a legújabb, 10. generációs Intel processzorok találhatók meg, a legjobban felszerelt kiadásba Core i7 kerül majd, mellé pedig az NVIDIA GeForce MX250-es grafikus kártya társulhat. A legdrágább kiadások esetén 16 GB RAM, 512 GB SSD és 1 TB HDD is megtalálható lesz, amely abszolút jól hangzik. Az új modellből AMD APU-val ellátott kiadást is elérhetővé tesz a Huawei, így Ryzen 5 3500U-val szerelt verzió is piacra kerül.

A 15,6”-os notebook megkapja a Shark Fin 2.0 Silent Fan hűtési megoldás, amitől a Huawei erőteljesen légcserét vár, mindezt halk működés mellett. Az oldalsó éleken a Matebook D 15 egyik szélen USB 2.0, USB 3.0, HDMI és 3,5 mm-es jack csatlakozót kínál, míg a másikon USB 3.0 és USB-C port is helyet kapott, a lényegesebb csatlakozók tehát nem maradtak le.

Huawei-jel kapcsolatos kérdésed van? Lépj be a HWB KÖZÖSSÉG csoportunkba a szakmai segítségért!

A 16,9 mm vékony és 1,9 kg tömegű készülékház az átlagos, vékonyabb notebookok közé tartozik ezen kijelzőméret esetén. A Matebook D 15-öt 65 wattos USB-C-s töltővel lehet árammal ellátni, ami 160 gramm tömegű.

A Huawei Matebook X Pro modellhez hasonlóan a webkamera a billentyűzetből emelkedik ki, illetve a klaviatúra nem tartalmaz numerikus padot, helyette a jobb felső sarka mellett az ujjlenyomat olvasó található meg.

Az elérhető információk alapján a Matebook D 15 notebook elsőnek Linux rendszerrel telepítve kerül piacra Kínában, azonban a Huawei kiadja azt Windows 10-zel is, valószínűleg köszönhetően az újabb amerikai intézkedéseknek.

A Huawei 2019. november 25-i sajtóeseményének főbb bejelentései:

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés blokkolva

Kérjük, támogasson minket a hirdetés blokkoló kikapcsolásával